Thursday, February 9, 2023

Elon Musk şi-a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume. Cine i-a luat locul?

Must Read

Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume, după ce valorile acţiunilor sale de la compania de automobile electrice Tesla au scăzut, în acest an.

Bernard Arnault, directorul executiv al grupului de bunuri de lux LVMH este cel care i-a luat locul.

Musk este directorul general şi cel mai mare acţionar al Tesla, cu o participaţie declarată de aproximativ 14%

În octombrie, el a finalizat o preluare a reţelei de socializare Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari , potrivit BBC.

- Advertisement -

După ce şi-a construit o participaţie în Twitter la începutul anului, Musk a făcut oferta sa de 44 de miliarde de dolari în aprilie, deşi mulţi au considerat că această ofertă este prea mare.

În iulie, el s-a retras din tranzacţie, invocând îngrijorări legate de numărul de conturi false de pe platformă.

În cele din urmă, directorii Twitter au acţionat în justiţie pentru a-l determina pe Musk să îşi respecte oferta. Dan Ives, de la firma de investiţii Wedbush Securities, a declarat că “circul” din jurul tranzacţiei cu Twitter a cântărit asupra preţului acţiunilor Tesla.

Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a ajuta la finanţarea achiziţiei sale, ceea ce a contribuit la scăderea acţiunilor. De asemenea, investitorii au fost îngrijoraţi de faptul că cererea pentru maşinile electrice ale companiei ar putea încetini, pe măsură ce economia slăbeşte, costurile mai mari ale împrumuturilor descurajează cumpărătorii şi alte companii îşi sporesc oferta de vehicule electrice.

Tesla a fost, de asemenea, afectată de rechemări în service, precum şi de anchete guvernamentale privind accidentele şi funcţia sa de pilot automat.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Humans.ai lansează pe blockchain-ul Hedera NFT-uri portabile, bazate pe inteligență artificială

Startup-ul românesc Humans.ai lansează NFT-urile portabile bazate pe inteligența artificială în rețeaua Hedera Hashgraph, una dintre cele mai importante...
- Advertisement -

More Articles Like This