Thursday, April 25, 2024

Elon Musk şi-a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume. Cine i-a luat locul?

Must Read

Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume, după ce valorile acţiunilor sale de la compania de automobile electrice Tesla au scăzut, în acest an.

Bernard Arnault, directorul executiv al grupului de bunuri de lux LVMH este cel care i-a luat locul.

Musk este directorul general şi cel mai mare acţionar al Tesla, cu o participaţie declarată de aproximativ 14%

În octombrie, el a finalizat o preluare a reţelei de socializare Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari , potrivit BBC.

- Advertisement -

După ce şi-a construit o participaţie în Twitter la începutul anului, Musk a făcut oferta sa de 44 de miliarde de dolari în aprilie, deşi mulţi au considerat că această ofertă este prea mare.

În iulie, el s-a retras din tranzacţie, invocând îngrijorări legate de numărul de conturi false de pe platformă.

În cele din urmă, directorii Twitter au acţionat în justiţie pentru a-l determina pe Musk să îşi respecte oferta. Dan Ives, de la firma de investiţii Wedbush Securities, a declarat că “circul” din jurul tranzacţiei cu Twitter a cântărit asupra preţului acţiunilor Tesla.

Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a ajuta la finanţarea achiziţiei sale, ceea ce a contribuit la scăderea acţiunilor. De asemenea, investitorii au fost îngrijoraţi de faptul că cererea pentru maşinile electrice ale companiei ar putea încetini, pe măsură ce economia slăbeşte, costurile mai mari ale împrumuturilor descurajează cumpărătorii şi alte companii îşi sporesc oferta de vehicule electrice.

Tesla a fost, de asemenea, afectată de rechemări în service, precum şi de anchete guvernamentale privind accidentele şi funcţia sa de pilot automat.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x