Friday, April 19, 2024

Indonezia va pedepsi cu închisoare sexul și coabitarea înainte de căsătorie

Must Read

Parlamentul din Indonezia urmează să adopte un nou cod penal care va pedepsi sexul în afara căsătoriei cu un an de închisoare.

Indonezia va adopta un nou cod penal care va pedepsi cu închisoare sexul în afara căsătoriei, dar și coabitarea înainte de aceasta, potrivit mediafax.ro.

După un deceniu de pregătiri, noul cod penal urmează să fie adoptat în data de 15 decembrie, potrivit ministrului adjunct al justiției din Indonezia, Edward Omar Sharif Hiariej.

„Suntem mândri să avem un cod penal care este în conformitate cu valorile indoneziene”, a declarat acesta.

- Advertisement -

Bambang Wuryanto, unul dintre deputații implicați în acest proiect, a declarat că acesta ar putea fi adoptat chiar mai repede. Proiectul este sprijinit de mai multe grupuri islamice, într-o țară în care conservatorismul este tot mai crescut, chiar dacă opozanții susțin că acesta elimină reformele liberale adoptate după căderea liderului autoritar Suharto în 1998.

Un proiect anterior ar fi trebuit să fie adoptat în 2019, dar a declanșat proteste în întreaga Indonezia. Zeci de persoane au fost atunci împotriva acestuia, în special legilor considerate a reglementa moralitatea și libertatea de exprimare, pe care le-au văzut ca fiind restrictive din punct de vedere al libertății civile.

Critici spun că au fost aduse modificări noului cod, dar că sunt minime, chiar dacă guvernul a organizat în ultima perioadă consultări publice în întreaga țară. Printre aceste modificări se regăsește și o dispoziție care ar permite comutarea pedepsei cu moartea în închisoare pe viață, după 10 ani de bună purtare.

Au rămas în lege incriminarea avortului, cu excepția victimelor violului și pedeapsa cu închisoarea pentru „magie neagră”.

Și insultarea președintelui, acuzație care poate fi raportată doar de președinte, va avea o pedeapsă maximă de trei ani de zile.

Indonezia este cea mai populată națiune cu majoritate musulmană și are sute de reglementări la nivel local care discriminează persoanele LGBTQ+, minoritățile religioase și, nu în ultimul rând, femeile.

Potrivit lui Andreas Harsono de la Human Rights Watch, modificările reprezintă un „regres uriaș pentru democrația indoneziană”.

Edward Omar Sharif Hiariej respinge criticile, asigurând că noul cod penal va asigura că legile regionale respectă legislația națională și că nu va amenința libertățile democratice.

Sursa: romaniatv.net
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x