Tuesday, March 19, 2024

Musk revoluţionează ştiinţa şi medicina: În şase luni vom instala cipul Neuralink în creierul unei fiinţe umane

Must Read

Scopul este de a permite persoanelor cu paralizie să-şi recapete abilităţile motorii.

Musk promite să revoluţioneze ştiinţa şi medicina: În şase luni vom instala cipul Neuralink în creierul unei fiinţe umane

„Mă aştept ca primul cip Neuralink să fie testat pe un om în termen de şase luni”, este noul proiect ambiţios al antreprenorului vizionar Elon Musk. „Oricât de miraculos ar părea – a continuat Musk în aplauzele timide ale oamenilor din sală pentru prezentarea care a avut loc miercuri seară la Fremont, California – plănuim să redăm funcţionarea deplină a organismului celor cu măduva spinării rupte”.

În cadrul evenimentului, Musk a prezentat alte două produse, pe lângă interfaţa creier-calculator: implantul care poate intra în măduva spinării şi poate restabili mişcarea la cineva care suferă de paralizie şi altul destinat îmbunătăţirii sau restabilirii vederii.

- Advertisement -

Pentru a reuşi în acest demers, primul pas al Neuralink va fi introducerea implantului său cerebral de computer de mărimea unei monede în pacienţii umani în termen de şase luni. Musk însuşi a anunţat că discuţiile în curs dintre Neuralink şi Food and Drug Administration au decurs „destul de bine”.

O maimuţă a jucat un joc video

Înfiinţată în 2016, compania Neuralink a efectuat până acum doar teste pe animale. Cel mai recent a fost prezentat publicului în urmă cu peste un an: o maimuţă capabilă, datorită unui implant cerebral, să joace singur un joc video.

Este un dispozitiv cu fire şi electrozi, cam de mărimea unei monede, care poate fi implantat în corpul uman şi „citeşte” undele cerebrale, care sunt apoi interpretate şi traduse de un dispozitiv extern.

Neuralink, cu sediul în San Francisco Bay Area şi Austin, Texas, s-a concentrat încă de la înfiinţare să permită persoanelor cu paralizie să-şi recapete abilităţile motorii, dar şi pe boli degenerative ale creierului, cum ar fi Parkinson şi Alzheimer.

Promisiunile miraculoasă: Neuralink va da vederea celor născuţi orbi

„Ma aştept ca primul cip al lui Neuralink să fie testat pe un om în termen de şase luni”, a declarat Elon Musk, fondatorul companiei, în cadrul unui eveniment în care antreprenorul însuşi a vorbit despre viitoarele aplicaţii ale tehnologiei dezvoltate de Neuralink: restabilirea vederii chiar şi la cei care s-au născut orbi şi readucerea la normal în cazul în care măduva spinării a fost fost ruptă.

„Oricât de miraculos ar părea, intenţionăm să restabilim funcţia completă a corpului cuiva care are măduva spinării tăiată”, a afirmat cel mai bogat om al lumii.

Sursa: mediafax.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x