Friday, March 29, 2024

Noi valuri pe piața crypto: Cea mai mare platformă de tranzacționare din lume a blocat retragerile unei criptomonede

Must Read

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume, a blocat temporar retragerile unei criptomonede după ce acestea au ajuns la aproape două miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, relatează Reuters.

Binance, a cărei poziție dominantă pe piața crypto a fost cimentată de către intrarea în faliment a rivalilor de la FTX în noiembrie, a distribuit săptămâna trecută un raport al firmei de audit Mazars pentru a demonstra că are suficienți bitcoini pentru a acoperi depozitele clienților.

Însă unii utilizatori ai platformei de tranzacționare au fost mai degrabă îngrijorați de faptul că raportul Mazars arăta că rezervele de bitcoin ale Binance au depășit depozitele clienților într-o singură zi din luna noiembrie.

Retragerile în valoare de 1,9 miliarde de dolari ale criptomonedei USD Coin, o așa-zisă „stablecoin”, înregistrate în ultimele 24 ore de Binance reprezintă cel mai mare exod de capital de pe platforma de tranzacționare cel puțin din luna iunie.

- Advertisement -

Spre comparație, în ultimele 7 zile Binance a înregistrat retrageri totale ce s-au ridicat la 2,2 miliarde de dolari.

„Retragerile de pe Binance au tot mai mult legătură cu incertitudinile legate de raportul său privind rezervele”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Nansen, o companie de analiză din domeniul crypto.

Îngrijorări legate de Binance

Platforma de tranzacționare era deja pusă sub presiuni de către autoritățile americane, divergențele de opinie dintre procurorii Departamentului de Justiție de la Washington ducând la amânarea publicării concluziilor unei anchete penale care a vizat respectarea de către Binance a legislației SUA în materie de spălare de bani și sancțiuni.

Informația publicată în exclusivitate luni de agenția Reuters a dus imediat la o scădere cu 4% a prețului pentru tokenul digital BNR al Binance.

Binance a anunțat că a suspendat temporar retragerile de USDC Coin, afirmând că acestea vor fi supuse unui așa-zis „token-swap” – o procedură prin care deținătorii de tokenuri digitale își schimbă criptomonedele, de regulă folosind diferite blockchain-uri.

Binance anunțase în luna septembrie că va converti automat soldurile utilizatorilor săi și noile depozite de USD Coin și alte două criptomonede în propriul „stablecoin” numit Binance USD.

Changpeng Zhao, fondatorul și CEO-ul Binance, a declarat miercuri că convertirea USD Coin în alte două tokenuri – Paxos Standard și Binance USD – necesită folosirea unor dolari la o bancă din New York .

„Băncile nu se deschid decât peste câteva ore. Ne așteptăm ca situația să revină la normalitate când se deschid băncile”, a declarat acesta.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x