Thursday, April 18, 2024

Presa din Austria critică poziția guvernului „anti-românesc” de la Viena: „Își pedepsește propriile companii / Populismul lui Nehammer distruge reputația Austriei”

Must Read

Decizia politicienilor de la Viena, care au refuzat aderarea României în Schengen, a intrat inclusiv sub lupa jurnaliștilor din Austria. Potrivit presei din micul stat european, ambiția cancelarului Nehammer, de a umili România, este chiar prostească.

Nici o parte a presei din Austria nu înțelege cum cancelarul Karl Nehammer, respectiv Guvernul de la Viena, se poate opune aderării României la Spațiul Schengen.

Der Standard titrează „Viena umilește Bucureștiul”. Jurnalistul Adelheid Wolfl susține că investițiile austriece în România sunt în mare pericol.

„Austria îşi pedepseşte propriile companii din România fără niciun motiv obiectiv. Din cauza frontierei Schengen, camioanele ar fi reţinute ore în şir la vamă, iar companiile austriece ar pierde, de asemenea, o mulţime de bani.

- Advertisement -

Este într-adevăr de neînţeles de ce Nehammer vrea să ‘pedepsească’ România, dintre toate ţările, pentru faptul că atât de mulţi migranţi au venit în Austria în acest an.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a precizat că mai puţin de trei la sută dintre migranţii ilegali care solicită azil în Austria au trecut anterior prin România. Pe de altă parte, 370.000 de turişti români lasă anual 250 de milioane de euro în hotelurile şi restaurantele austriece”, a notat jurnalistul austriac.

Austria este şi unul dintre principalii parteneri comerciali ai României, aspect punctat luni de antreprenorii români, printr-un mesaj-manifest transmis de afaceriștii autohtoni, organizați în cadrul Romanian Business Leaders.

„(…) Ce ne unește cu Austria? Pare că multe lucruri, din moment ce: în jur de 370.000 de români vizitează în fiecare an Austria, cheltuind în jur de 250 de milioane de euro; schimburile economice dintre România și Austria au fost în 2021 de 4,5 miliarde euro, din care export 1,7 miliarde și import 2,8 miliarde; investițiile austriece sunt pe locul 2 în România, cu aproximativ 5,3 miliarde de euro investiții directe și peste 8.000 de societăți cu capital austriac. Și atunci care e supărarea Austriei, de ce nu ne vrea în Schengen?”, a declarat Dragoș Petrescu, celebrul afacerist de la „Imperiul Leilor”.

Austria, un nou șantaj grosolan la adresa României?!

Deși cancelarul austriac invocă migrația necontrolată, acest argument este fals, potrivit fostului premier al României, Mihai Tudose.

„Sunt alte argumente, de ordin politic, economic, pe care nu le pot spune acele state, public, pe masă”, a declarat Tudose, zilele trecute.

Politologul Ciprian Purice susține franc faptul că Austria a vrut să șantajeze mult prea grosolan România.

„Mândru că nu am intrat în Schengen. Mândru de țara mea!

Vestea bună în toată mizeria asta este că nu le-am dat. Nu le-am mai dat! Așa cum o făceam de 30 de ani. Portul Constanța, gazele din Marea Neagră, CEC-ul sau cine știe ce au mai cerut austriecii. Căci e vorba despre bani. Doar despre bani! Vrăjeala cu migrația și alegerile de la ei sunt pentru papagali. În realitate nu le-am mai dat, iar ei nu ne-au mai votat. 

Așa că eu sunt mândru că, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, România nu a cedat. 

Decât slugile austriecilor, mai bine fără Schengen!”, a transmis Ciprian Purice, pe pagina sa de Facebook.

George Simion, liderul AUR, a atacat politicienii de la Viena, dar și pe cei de la București. Șeful partidului aflat în mare ascensiune susține că vinovați pentru eșec sunt și diplomații români, respectiv președintele și guvernanții.

„Este un eșec al actualui Guvern de la București și al președintelui Klaus Iohannis. Solicităm demisia întregului Cabinet Ciucă, este un eșec răsunător pentru întreaga diplomație românească condusă de Klaus Iohannis și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

E semnul că acest Guvern nu poate livra nimic, nu poate asigura bunăstarea românilor, nu poate face pentru România ceea ce declară că fac”, a transmis George Simion.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x