Tuesday, March 19, 2024

Șeful FBI: TikTok reprezintă un risc de securitate națională

Must Read

“Rețeaua TikTok, deținută de o compania chineză, reprezintă un risc de securitate națională”, a spus directorul FBI, într-o întâlnire cu studenții Universității din Michigan.

După ce luna trecută, a tras acest semnal de alarmă, și în Congres. Potrivit lui Christopher Wray, Biroul federal de Investigații este îngrijorat de „posibilitatea ca guvernul chinez să folosească TikTok, pentru a controla colectarea de date, pentru milioane de utilizatori. Dar și de controlul exersat, asupra algoritmului de recomandare, care ar putea fi folosit, pentru operaţiuni de influenţă.”

TikTok susţine că nu stochează datele utilizatorilor din Statele Unite în China, unde legea permite guvernului, să forţeze companiile, să predea informaţii interne.

Potrivit The New York Times, administraţia Biden, face eforturi pentru a încheia un acord cu TikTok, pentru a-i permite să continue să opereze în America, dar cu măsuri stricte de securitate.

- Advertisement -

Mai multi responsabili americani, au cerut deja, interzicerea TikTok pe teritoriul țării, și au îndemnat Apple și Google, să excludă rețeaua, din lista lor de aplicații.

Sursa: stirileprotv.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x