Wednesday, February 1, 2023

Șeful FBI: TikTok reprezintă un risc de securitate națională

Must Read

“Rețeaua TikTok, deținută de o compania chineză, reprezintă un risc de securitate națională”, a spus directorul FBI, într-o întâlnire cu studenții Universității din Michigan.

După ce luna trecută, a tras acest semnal de alarmă, și în Congres. Potrivit lui Christopher Wray, Biroul federal de Investigații este îngrijorat de „posibilitatea ca guvernul chinez să folosească TikTok, pentru a controla colectarea de date, pentru milioane de utilizatori. Dar și de controlul exersat, asupra algoritmului de recomandare, care ar putea fi folosit, pentru operaţiuni de influenţă.”

TikTok susţine că nu stochează datele utilizatorilor din Statele Unite în China, unde legea permite guvernului, să forţeze companiile, să predea informaţii interne.

Potrivit The New York Times, administraţia Biden, face eforturi pentru a încheia un acord cu TikTok, pentru a-i permite să continue să opereze în America, dar cu măsuri stricte de securitate.

- Advertisement -

Mai multi responsabili americani, au cerut deja, interzicerea TikTok pe teritoriul țării, și au îndemnat Apple și Google, să excludă rețeaua, din lista lor de aplicații.

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This