Thursday, April 25, 2024

Surse: România află în februarie dacă intră în Schengen. ”Am câștigat simpatia UE, a fost expusă ipocrizia Austriei”

Must Read

România va afla în februarie dacă va intra în 2023 în spațiul Schegen, au precizat pentru Știrile PRO TV surse guvernamentale. Indiferent de decizie, țara noastră a câștigat simpatia celorlalte state UE și a expus ipocrizia Austriei, mai spun sursele.

În februarie 2023 România află dacă mai intră sau nu în spațiul Schegen pe parcursul anului viitor, au declarat surse guvernamentale după o discuție purtată vineri seara la sediul PNL, în prezența premierului Nicolae Ciucă.

”Legat de subiectul Schengen, pe 8-9 februarie va fi organizat următorul Consiliu European și se va analiza tema migrației. Intuitiv, dacă președinția suedeză nu va accepta extinderea, decizia nu va mai fi luată în 2023. Legat de decuplarea României de Bulgaria, este posibil ca pe cei 640 de km de graniță cu Bulgaria să fie adus personal și echipamente necesare”, susțin sursele guvernamentale.

”Așteptăm finalizarea alegerilor din Austria”

- Advertisement -

Iar liderii PNL insistă că strategia din JAI nu a fost greșită: “Am câștigat empatia și susținerea celorlalte state UE pentru România. A fost expusă ipocrizia statului austriac. Dacă România ar fi cerut amânarea, am fi fost considerați nepregătiți”.

Pe de altă parte, Guvernul de la București nu va relua discuțiile cu omologii din Austria decât după ce aceștia vor iniția dialogul.

“Dacă ratăm și martie – este și acum pe masă varianta în care să ne adresăm în justiție. Și acum și în martie avem această variantă, să ne adresăm în justiție. Așteptăm finalizarea alegerilor în Austria. Asta e și miza pentru martie”, au mai declarat sursele guvernamentale.

Potrivit acestora, Guvernul va da o ordonanță prin care să clarifice cum trebuie aplicată Ordonanța 119.

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x