Wednesday, February 21, 2024

Țara care i-ar fi cerut unei femei să părăsească teritoriul pentru că este ”prea grasă”. Cum au motivat autoritățile criteriul absurd

Must Read

O femeie susține că i s-a refuzat dreptul de a trăi în Noua Zeelandă deoarece este ”prea grasă” și, mai mult, i s-a cerut să părăsească țara sau să slăbească.

Mondelea Bezuidenhout s-a mutat din Port Elizabeth, Africa de Sud, în Palmerston North, Noua Zeelandă în 2018. Când a depus cerere de rezidență, aceasta a fost respinsă, iar femeia susține că i s-a spus că o verificare a indicelui corporal maxim „IMC) a dezvăluit că este prea grasă”, notează Daily Star.

Bezuidenhout spune că i s-a transmis că excesul ei de greutate va pune o presiune asupra sistemului public de sănătate din Noua Zeelandă și i s-a dat un ultimatum. Fie slăbește 30 de kilograme, fie părăsește țara. Femeia a evitat însă ambele condiții după ce a făcut apel la decizia oficialilor.

Într-un final, ea a obținut rezidența, iar acum și-a propus să devina un model plus-size.

- Advertisement -

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

ChatGPT’s OpenAI reveals text-to-video tool

OpenAI, the creator of ChatGPT and image generator DALL-E, said it was testing a text-to-video model called Sora that...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x