Tuesday, March 19, 2024

UE îl amenință pe Musk că Twitter va fi interzis dacă nu se conformează reglementărilor europene privind moderarea conținutului – FT

Must Read

Uniunea Europeană l-a amenințat pe Elon Musk că va interzice Twitter dacă miliardarul nu respectă regulile sale stricte privind moderarea conținutului, declanșând un conflict de reglementare cu privire la viitorul platformei de socializare, a informat miercuri Financial Times, relatează Reuters.

Comisarul UE pentru industrie, Thierry Breton, a făcut amenințarea în timpul unei conversații video cu Musk miercuri, a raportat FT, citând persoane care cunosc conținutul conversației.

Breton i-a spus lui Musk că trebuie să respecte o listă de reguli, inclusiv renunțarea la o abordare „arbitrară” pentru restabilirea utilizatorilor interziși și acceptarea unui „audit independent amplu” al platformei până anul viitor.

Ulterior, potrivit transcrierii discuției dintre cei doi, comisarul UE Thierry Breton i-a pus lui Musk că Twitter se confruntă cu „muncă uriașă” pentru a se conforma reglementărilor europene.

- Advertisement -

„Mai este enorm de lucru, deoarece Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze în mod semnificativ moderarea conținutului și să protejeze libertatea de exprimare, să abordeze dezinformarea cu hotărâre și să limiteze publicitatea direcționată”, i-a spus Breton lui Musk.

În cele din rumă, Musk și Breton „au convenit ca serviciile Comisiei să efectueze un test” la sediul Twitter la începutul anului 2023 pentru a evalua conformitatea Twitter cu regulile UE.

Twitter și UE nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Breton l-a îndemnat anterior pe Musk să respecte regulile UE împotriva discursului instigator la ură și a dezinformarii online. De asemenea, comisarul pentru Justiție a Uniunii Europene, Didier Reynders, a exprimat comentarii similare.

Elon Musk a anunțat marți restabilirea în masă a conturilor interzise și încetarea luptei împotriva dezinformarii cu privire la Covid.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x