Wednesday, April 24, 2024

Viza pentru SUA: procedura, pas cu pas: programare, interviu și actele necesare

Must Read

În momentul în care persoanele se hotărăsc să planifice o călătorie în Statele Unite ale Americii trebuie să aibă în vedere obținerea unei vize.  

Cetăţenii unei ţări străine care doresc să intre în Statele Unite trebuie să obţină o viză, care poate fi de trei feluri: viză  temporară, viză de imigrare sau pentru reşedinţă permanentă.

Vizele temporare se acordă persoanelor care vor să călătorească în SUA pentru studii, lucru sau schimburi culturale.

Conform legilor Statelor Unite privind vizele, persoanele care solicită obținerea unei vize temporare trebuie să demonstreze ofiţerului consular existenţa unor legături solide cu ţara de reşedinţă şi că au intenţia de a părăsi Statele Unite după această şedere temporară.

- Advertisement -

Plata taxei pentru viză

Persoanele care vor să solicite o viză temporară pentru SUA trebuie să achite o taxă nerambursabilă şi netransferabilă, cunoscută şi sub denumirea de taxa MRV.

Taxa se va achita indiferent dacă viza este sau nu eliberată. În funcție de tipul de viză, taxa este cuprinsă între 816 și 1351 lei.

Taxa pentru eliberarea vizei se poate achita în oricare dintre sucursalele Banca Transilvania.

După achitarea taxei pentru viză, solicitanții trebuie să completeze și să trimită online formularul DS-160 înainte de susținerea interviului la Ambasada Americii.

Ca parte a procesului de completarea a formularului, solicitanții trebuie să încarce o fotografie făcută în ultimele șase luni.

Pentru ca fotografia să fie eligibilă, persoana din ea trebuie să stea cu spatele la un panou alb. Fotografia trebuie să fie color, să aibă dimensiunea 5 x 5 cm.

După completarea formularului se va genera automat o pagină de confirmare cu un cod de bare alfanumeric. Această pagină trebuie printată și prezentată la momentul interviului.

După tipărirea paginii de confirmare, solicitanții trebuie să apese butonul „Back” (Înapoi) și să trimită pe adresa de e-mail o copie a formularului DS-160. Fișierul trimis trebuie să fie în format PDF.

Programarea pentru interviu la Ambasada SUA

După trimiterea formularului DS-160, persoanele care vor să obțină viza, trebuie să intre pe acest link și să-și creeze un profil.

După crearea profilului, va apărea un meniu, din care trebuie selectată opțiunea „Programează interviu” și următorul pas este selectarea tipului de viză, categoria și Ambasada.

Ulterior, după efectuarea plății, persoanele care solicită viză pot să programeze interviul la Ambasada S.U.A.

Interviul se poate programa, fie online, fie prin call center, la numărul de telefon: +4031 7800 260. Programul este de luni până vineri, între 8:00 și 16:00.

Acte necesare pentru a obține viza pentru SUA

În momentul când ajung la interviu, persoanele trebuie să aibă asupra lor următoarele documente:

► Pașaport;

► Chitanţa de plată a taxei de solicitare a vizei (MRV);

► Pagina de confirmare a formularului DS-160;

Cât durează să primești viza pentru SUA

Solicitanții au două opțiuni pentru a intra în posesia vizei pentru SUA:

De la sediul firmei de curierat FedEX Head Office din București, de luni până vineri, între 10:00 şi 17:00.

A doua opțiune este livrarea vizei la adresă. Această opțiune presupune plata unei taxe de 64 de lei.

Rridicarea sau livrarea vizei se poate face în termen de trei zile lucrătoare.

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x