Friday, March 29, 2024

Vladimir Putin: Rubla rusă a devenit una dintre cele mai puternice valute din lume

Must Read
Vladimir Putin a anunțat personal! Liderul de la Kremlin a precizat că rubla rusă a devenit una dintre cele mai puternice valute din lume. Moneda și-a consolidat poziția față de principalele valute ale lumii.

Vladimir Putin susține ferm că rubla rusă a devenit una dintre cele mai puternice valute din lume

În acest an, moneda naţională a Rusiei, rubla rusească, și-a consolidat poziția față de principalele valute ale lumii și a devenit una dintre cele mai puternice unități bancare. Unul dintre factorii principali care au dus la aprecierea rublei a fost transferarea în ruble a plăților pentru livrările de gaze naturale, a explicat Vladimir Putin.

„Nivelul prețurilor în Rusia, după o creștere considerabilă din perioada martie-aprilie, practic, nu s-a schimbat, începând din luna mai, iar rubla rusă a devenit una dintre cele mai puternice valute din lume, de la începutul acestui an”, a declarat, joi, președintele Rusiei.

Declarația sa a fost făcută în timpul reuniunii Consiliului pentru Dezvoltare Strategică şi Proiecte Naţionale, relatează agenția rusă de presă TASS.

- Advertisement -

Joi, 15 decembrie 2022, cursul de schimb pentru un euro la Bursa din Moscova a depășit 69 de ruble pentru prima dată, începând de pe data de 30 mai 2022. În cadrul tranzacţiilor de dimineață, moneda europeană s-a apreciat față de moneda rusească cu 1,26% și a ajuns la 69,21 ruble per 1 euro. Ulterior, cotațiile euro au început să scadă și au fost la un nivel cu puțin peste 69 de ruble/1 euro.

Joi dimineață, dolarul american s-a întărit și față de rublă. Dolarul american a fost de 64,66 ruble (+1,05%), iar cursul de schimb al monedei chineze (yuanul) la Moscova a crescut cu 1,01%, ajungând până la 9,25 ruble.

Rusia își va extinde cooperarea comercială cu noi parteneri

După izbucnirea războiului din Ucraina, Rusia a fost lovită de mai multe serii de sancțiuni venite din partea Occidentului, care au avut un impact major asupra economiei rusești. În ciuda acestui fapt, Vladimir Putin a anunțat, joi, că a găsit o soluție pentru a le contracara. Acesta a anunțat Rusia va extinde cooperarea comercială cu noi parteneri, luând în calcul și reorientarea fluxurilor de gaze naturale către vecinii estici, în vederea contracarării scancțiunilor occidentale.

„Vom elimina restricţiile în plan logistic şi financiar. Vreau să vă amintesc că, prin introducerea de sancţiuni, ţările occidentale au încercat să împingă Rusia la periferia dezvoltării mondiale. Dar nu vom merge niciodată pe calea autoizolării”, a explicat președintele Rusiei, relatează agenția de presă Reuters.

„Din contră, extindem şi vom extinde cooperarea cu cei care sunt interesaţi”, a adăugat Vladimir Putin.

Sursa: capital,.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x