Thursday, March 28, 2024

Greta Thunberg a fost arestată în Germania. Detalii de ultimă oră

Must Read

Greta Thunberg a fost arestată în Germania. Detalii de ultimă oră. Activista pentru climă Greta Thunberg a fost reţinută de poliţie în timpul unui protest. Autoritățile din Germania vor să radă de pe fața pământului un sat, pentru a face loc unei exploatații miniere de cărbune.Greta Thunberg, arestată în Germania. Este pentru a doua oară când activista a fost reținută

Greta Thunberg, în vârstă de 20 de ani, activistă pentru mediu, a fost arestată îm timpul unui protest împotriva exploatării cărbunelui într-un sat din Germania. Este pentru a doua oară în această săptămână.

Activista de naționalitate suedeză pentru protejarea mediului a participat la proteste împotriva demolării satului Luetzerath. Acesta ar urma să fie demolat  pentru a face loc extinderii unei mine de cărbune din apropiere.

Germania, în criză energetică

- Advertisement -

Germania este în mijlocul unei grave crize energetice din cauza sistării de gaz rusesc, în urma războiului din Ucraina şi răcirii relaţiilor ruso- germane.

Și cum Verzii din coaliţia social-eco-liberală condusă de cancelarul Olaf Scholznu vor să recunoască energia nucleară ca energie verde, vrând demolarea ultimelor reactoare nucleare, nemții sunt nevoiţi să apeleze la cărbuni pentru a face față crizei energetice.

Carbunele, cel mai poluant combustibil. Când se va renunța la exploatarea cărbunelui în Germania

Astfel, activiştii de mediu se opun exploatării de combustibili fosili, care sunt consideraţi cei mai poluanţi. Lignitul este considerat de către activiştii de mediu drept cea mai dăunătoare formă de cărbune.

De partea cealaltă, guvernul Scholz crede că utilizarea cărbunelui va asigura securitatea energetică a țării pe termen scurt.

Astfel, cancelarul Scholz s-a angajat să vină cu planuri de eliminare treptată a cărbunelui până în anul 2030 în Renania.

Greta Thunberg, arestată dintre sute de protestatari

De asemenea, SkyNews relatează că Greta Thunberg a fost reţinută de poliţie în timpul unei demonstraţii împotriva extinderii producţiei de cărbuni din Germania. La protest a participat sute de protestatari.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x