Friday, April 19, 2024

India a devenit oficial cea mai populată tară din lume cu o populație de peste 1.42 de miliarde de locuitori

Must Read

Potrivit World Population Review, India a depășit China și a devenit cea mai populată țară din lume. Se așteaptă ca diferența de populație dintre cele două țări să crească și mai mult în anii următori.

Pentru prima dată după mulți ani, China a pierdut primul loc în topul țărilor cu cea mai mare populație. Potrivit World Population Review (WPR), populația Indiei a ajuns la 1,417 miliarde de persoane până la sfârșitul anului 2022. Această cifră este cu 5 milioane mai mare decât populația raportată a Chinei, de 1,412 miliarde.

Potrivit datelor WPR la 18 ianuarie, populația Indiei a crescut și mai mult, ajungând la 1,423 miliarde de persoane. În China, populația a scăzut pentru prima dată în ultimii 60 de ani. Potrivit datelor Biroului de Stat de Statistică al Chinei, populația țării a scăzut cu 850.000 de persoane pentru prima dată din anii ’60 încoace.

Experții sunt de părere că India, cu jumătate din populația sa sub 30 de ani, va fi economia majoră cu cea mai rapidă creștere din lume în următorii ani. Țara are nevoie urgentă de crearea de locuri de muncă pentru milioanele de persoane care intră pe piața muncii în fiecare an.

- Advertisement -

Țările cu cea mai așteptată creștere demografică

Organizația Națiunilor Unite preconizează că decalajul demografic dintre India și China va continua să crească în următorii ani. Până în 2050, populația Indiei ar putea ajunge la 1,688 miliarde de locuitori, în timp ce populația Chinei ar putea fi înregistrată la 1,317 miliarde de locuitori.

ONU estimează că mai mult de jumătate din creșterea preconizată a populației mondiale între 2022 și 2050 va fi concentrată în doar opt țări. Cea mai mare creștere este așteptată în Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x