Wednesday, November 29, 2023

Starurile din „Romeo and Juliet” dau în judecată Paramount pentru abuz sexual asupra copiilor într-o scenă nud din filmul produs în 1968/ Cer despăgubiri de peste 500 milioane de dolari

Must Read

Olivia Hussey şi Leonard Whiting, actorii principali din filmul „Romeo and Juliet” (1968) de Franco Zeffirelli, au intentat vineri un proces la Curtea Superioară din Santa Monica, acuzând Paramount că i-a exploatat sexual şi că a distribuit imagini nud cu copii adolescenţi, scrie Variety, citată de News.ro.

Olivia Hussey şi Leonard Whiting erau adolescenţi când au jucat în versiunea din 1968 a „Romeo şi Julieta”, regizat de Franco Zeffirelli. Filmul a fost un succes şi a fost nominalizat la patru premii Oscar, dar a stârnit şi controverse cu privire la o scenă romantică care includea imagini cu fesele lui Whiting şi sânii goi ai lui Hussey.

În prezent, în vârstă de 70 de ani, Hussey şi Whiting au intentat vineri un proces la Curtea Superioară din Santa Monica, acuzând Paramount că i-a exploatat sexual şi că a distribuit imagini nud cu copii adolescenţi.

Documentele susţin că Zeffirelli – care a murit în 2019 – i-a asigurat pe ambii actori că nu va exista nuditate în film şi că vor purta lenjerie de corp de culoarea pielii în scena din dormitor. Dar în ultimele zile de filmare, regizorul i-a implorat să joace nud, cu machiaj corporal „sau filmul ar fi un eşec”.

- Advertisement -

Hussey avea 15 ani la acea vreme, iar Whiting avea 16. Potrivit plângerii, Zeffirelli le-a arătat unde va fi poziţionată camera şi i-a asigurat că nu va apărea nicio scenă nud în film.Plângerea susţine că cineastul a fost necinstit şi că Whiting şi Hussey au fost de fapt filmaţi nud fără ştirea lor.

„Ceea ce li s-a spus şi ceea ce s-a întâmplat au fost două lucruri diferite”, a spus Tony Marinozzi, care este manager pentru ambii actori. „Au avut încredere în Franco. La 16 ani, în calitate de actori, au crezut că nu le va trăda încrederea pe care o aveau în el. Franco era prietenul lor şi, sincer, la 16 ani, ce fac ei? Nu există opţiuni. Nu a existat #MeToo”.

Potrivit plângerii, Hussey şi Whiting au suferit angoasă mentală şi suferinţă emoţională în cei 55 de ani de la lansarea filmului şi au pierdut, de asemenea, oportunităţi de angajare. În ciuda spectacolelor lor remarcabile, Hussey şi Whiting au avut cariere limitate după „Romeo şi Julieta”.

Ei solicită despăgubiri care „ar depăşi 500 de milioane de dolari”.

Procesul se bazează în parte pe o lege din California care a suspendat temporar termenul de prescripţie pentru pretenţii mai vechi de abuz sexual asupra copiilor. Instanţele au înregistrat un aflux de plângeri împotriva Boy Scouts of America şi a Bisericii Catolice, printre alte organizaţii, în zilele premergătoare termenului limită de 31 decembrie.

Paramount nu a comentat.

Într-un interviu din 2018 pentru Variety, Hussey a apărat scena nudului. „Nimeni de vârsta mea nu făcuse asta înainte”, a spus ea, adăugând că Zeffirelli a filmat-o cu gust. „A fost nevoie pentru film”.

Într-un alt interviu din 2018 pentru Fox News, ea a spus că scena era „tabu” în America, dar că nuditatea era deja comună în filmele europene la acea vreme. „Nu a fost o problemă atât de mare”, a spus ea. „Şi Leonard nu a fost deloc timid! În mijlocul filmării, am uitat complet că nu purtam haine”.

Sursa: G4media.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Top cele mai cunoscute 70 de citate ale celebrului investitor Charlie Munger

Un investitor american remarcabil este Charlie Munger. Pe lângă faptul că este prieten și partener al guruului de investiții...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x