Tuesday, March 19, 2024

Cumpărăturile online, mai scumpe din 2023. O nouă taxă va fi introdusă

Must Read

O nouă taxă va fi introdusă pentru cei care obișnuiesc să-și cumpere haine online. Un gigant din industrie a anunțat deja noul tarif pentru fiecare tranzacție.

Marile companii încep să profite din ce în ce mai mult de tranziția la shoppingul online, tendință care s-a accelerat în perioada COVID-19. Astfel, gigantul din industria fashion Zara, parte a grupului Inditex, pregătește introducerea de noi taxe. Pentru început, măsurile vor fi implementate în țara de origine, Spania.

Miercuri, 1 februarie, Zara anunțat că pentru returnarea cumpărăturilor online, clienții vor trebui să plătească în plus, un tarif de 1,95 euro (2,13 dolari / 9,57 lei) dacă doresc să returneze piesele de acasă.

Clienții nu vor plăti în plus dacă vor returna produsele în magazinele fizice, au transmis oficialii companiei.

- Advertisement -

Grupul Inditex are în plan să introducă taxele pentru retur și pentru alte magazine din portofoliul său, precum Massimo Dutti și Pull&Bear, scrie presa internațională.

Giganții din domeniul fashion au prins „rețeta”. Noi taxe pentru cei care cumpără

La începutul anului trecut, cei de la Zara au introdus taxe pentru unele retururi online în Marea Britanie, precum și pe alte piețe principale. Măsura a venit ca reacție la costurile din ce în ce mai mari pentru celebra companie, dar și după ce rivali din domeniu precu Uniqlo sau Next au introdus, de asemenea, taxe pentru retururi.

La nivel mondial, industria modei este una dintre cele mai profitabile din lume, evaluată la peste 1,7 trilioane de dolari, alături de industria de armament și industria farmaceutică.

Spaniolul Amancio Ortega (86 de ani) este șeful Inditex, cu o avere estimată la peste 77 de miliarde de dolari. Cel mai bogat afacerist din zona fashion este Bernard Arnault, de la LVMH, cu o avere estimată la peste 79 de miliarde de euro.

Din trustul Inditex fac parte Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho și Zara Home. Din trustul LVMH (Moet Hennessy – Louis Vuitton) fac parte Givenchy, Christian Dior, Sephora, Celine, Bulgari, TAG Heuer, Princess Yachts, Tiffany & Co., Fendi, Marc Jacobs, Stella McCartney, Loewe, Loro Piana, Kenzo.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x