Thursday, April 18, 2024

Primul restaurant din lume în care mâncarea este gătită exclusiv de bucătari roboți: “Este de calitate superioară”

Must Read

A apărut primul restaurant din lume în care toate preparatele din meniu, peste 70 de feluri de mâncare diferite, sunt gătite de bucătari roboți, fără implicare umană.

Proprietarii bistro-ul Bots&Pots Sci-Food din Zagreb, Croația, sunt convinşi că este singurul restaurant din lume care oferă mâncăruri realizate de bucătari roboţi fără implicare umană, în afară de încărcarea dispozitivelor cu ingrediente proaspete.

Dispozitivele adaugă uleiul şi condimentele în funcţie de reţete digitale realizate de un bucătar uman.

În alte restaurante similare, roboţii amestecă şi prăjesc cartofi prăjiţi şi hamburgeri, prepară pizza sau servesc şi livrează felurile de mâncare, dar “nu există niciun robot care să pregătească o mâncare la oală din alimente proaspete”, explică coproprietarul restaurantului, Hrvoje Bujas.

- Advertisement -

A fost nevoie de şapte ani pentru ca partenerii lui Bujas să transforme o idee în realitate şi să deschidă restaurantul anul trecut, în urma unei investiţii de peste 1 milion de euro.

“A fost într-adevăr o provocare să prepari o mâncare gata de consum din alimente proaspete în cel mai scurt timp posibil şi cât se poate de gustoasă”, a declarat Bujas pentru Reuters.

Client: “Mâncarea este de calitate superioară”

“Mâncarea este de calitate superioară”, este de părere Lovro Petar Andrisek, de 18 ani, care a venit la Bots&Pots să îşi sărbătorească ziua de naştere. “Farfuria mea este complet goală”, a declarat el râzând.

Bucătarul robot numit GammaChef este “învăţat” digital cum să gătească o mâncare de către bucătarul-şef al restaurantului, apoi o memorează şi o repetă la nesfârşit.

Cinci bucătari roboţi pot produce fiecare patru mese în 15 minute, sau aproape 100 de feluri de mâncare într-o oră, a declarat Bujas, adăugând că un singur bucătar robotic ar costa 10.000 de euro dacă ar fi de vânzare.

“Un astfel de restaurant cu cinci roboţi poate fi condus de o singură persoană”, explică el.

“Scopul nostru final este de a crea un restaurant fără chelner, fără bucătar şi fără numerar, în care să comanzi, să primeşti şi să plăteşti mâncarea fără contact uman”, a adăugat Bujas.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x