Saturday, April 20, 2024

Un indian ar putea să devină noul președinte al Băncii Mondiale: e singurul candidat nominalizat

Must Read

Ajay Banga a fost singurul candidat nominalizat pentru funcția de președinte al Băncii Mondiale, a anunțat organizația internațională.

Fostul director executiv al Mastercard nu are garanția că îi va succeda lui David Malpass într-una dintre cele mai importante funcții din domeniul dezvoltării globale, dar ridicarea sa în funcție este acum foarte probabilă.

Consiliul executiv al Băncii Mondiale, care reprezintă acționarii băncii, a declarat joi că “va organiza un interviu oficial cu candidatul la Washington DC și se așteaptă să încheie selecția prezidențială în timp util”, informează FT.

Ajay Banga s-a născut la 10 noiembrie 1959, statul Bombay, India (în prezent în Maharashtra), într-o familie sikh, unde tatăl său, ofițer de armată, era detașat. Familia sa este originară din Jalandhar, Punjab. Tatăl său, Harbhajan Singh Banga, este un general-locotenent în retragere care a servit în armata indiană. Este fratele mai mic al omului de afaceri M. S. Banga.

- Advertisement -

content-imageAjaypal Singh Banga (născut la 10 noiembrie 1959) este un om de afaceri american de origine indiană. La 23 februarie 2023, a fost nominalizat de președintele Statelor Unite, Joe Biden, pentru a conduce Banca Mondială. În prezent este vicepreședinte la General Atlantic.

A fost președinte executiv al Mastercard, după ce anterior a fost președinte și director executiv (CEO) al companiei din iulie 2010 până la 31 decembrie 2020. S-a retras din această funcție la 31 decembrie 2021, pentru a se alătura General Atlantic. Pachetul său salarial în 2020 a fost de 27,77 milioane de dolari.

Este, de asemenea, președinte al holdingului de investiții Exor, cu sediul în Olanda, și președinte al Parteneriatului public-privat pentru America Centrală împreună cu vicepreședintele american Kamala Harris.

Banga este fostul președinte al Consiliului de afaceri SUA-India (USIBC), care reprezintă peste 300 dintre cele mai mari companii internaționale care investesc în India, și președinte al Camerei Internaționale de Comerț.

De asemenea, este membru al consiliului de administrație al Dow Chemical Company, membru al Consiliului pentru Relații Externe și membru al Consiliului Internațional de Afaceri al Forumului Economic Mondial.

Banga a fost nominalizat de președintele Joe Biden pentru funcția de președinte al Grupului Băncii Mondiale, funcție care în mod tradițional a fost din partea Statelor Unite.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x