Tuesday, June 25, 2024

Acţiunile Alphabet s-au prăbuşit: un gigant tehnologic ia în considerare înlocuirea Google ca motor de căutare

Must Read

Acțiunile Alphabet, compania-mamă a Google, au scăzut luni cu până la 4%, pierzând aproximativ 55 de miliarde de dolari din valoarea de piață. Potrivit sursei citate, prăvușirea a venit după ce un raport al publicației The New York Times a sugerat că se intensifică concurența pe piața căutărilor de pe mobil.

Raportul spune că Samsung ia în considerare înlocuirea Google ca motor de căutare implicit în gama sa de dispozitive în favoarea Bing Search de la Microsoft, care ar putea șterge venituri anuale de aproximativ 3 miliarde de dolari pentru Alphabet. Un contract similar între Alphabet și Apple, care valorează aproximativ 20 de miliarde de dolari în venituri anuale pentru Alphabet, urmează să fie reînnoit mai târziu în acest an.

Angajații Google au fost șocați când au aflat în martie că Samsung se gândește să înlocuiască motorul de căutare, iar mesajele interne ale angajaților Alphabet analizate de publicația The New York Times au arătat „panica” din rândul personalului.

Google se confruntă cu o concurență sporită în domeniul căutării, pentru prima dată în ultimele decenii, după ce Microsoft a încorporat ChatGPT de la OpenAI în rezultatele căutării Bing, la începutul acestui an. Google a deținut mult timp un monopol esențial pe piața de căutare, comandând o cotă de piață de aproximativ 90%.

- Advertisement -

Business Insider menționează că Alphabet lucrează din greu acum pentru a-și apăra cota de piață, cu o echipă de peste 160 de oameni care muncesc pentru a încorpora funcții de inteligență artificială în produsul său de căutare Google.

Dar asta s-ar putea să nu fie suficient dacă Samsung decide să seteze Bing ca motor de căutare implicit pentru sutele de milioane de dispozitive pe care le livrează în fiecare an. Deși Google ar putea rămâne în continuare motorul de căutare principal pe dispozitivele Samsung, dacă se încheie o înțelegere între Samsung și Microsoft, ar fi necesar ca utilizatorii să schimbe singuri setările telefonului pentru a face schimbarea.

Samsung are o relație de lungă durată atât cu Alphabet, cât și cu Microsoft, întrucât preinstalează diverse aplicații de la ambele companii pe dispozitivele sale. Negocierile dintre Samsung și Microsoft sunt încă în curs de desfășurare. Dar raportul citat evidențiază cât de mare este nevoia ca Alphabet să își apere cota de piață și să-și recapete competitivitatea pe piața generativă de căutare în care ChatGPT prosperă.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x