Monday, June 24, 2024

Atentat în Slovacia: Premierul Robert Fico, opozant al sprijinului european pentru Ucraina, a fost împușcat în această după-amiază, în timpul unei apariții publice

Must Read

Într-un mesaj postat pe pagina oficială a lui Robert Fico, reprezentanții săi precizează că starea acestuia este gravă, iar “viața îi este pusă în pericol”, motiv pentru care s-a decis să nu mai fie dus cu elicopterul la Bratislava, ci la un oraș apropiat – Banská Bystrica, deoarece călătoria până în capitală ar fi durat prea mult, iar Fico avea nevoie să fie operat de urgență. “Următoarele ore sunt decisive”, mai transmite echipa lui Robert Fico.

Știrea inițială: 

Presa din Slovacia (țară din NATO și din UE) relatează că au fost auzite mai multe focuri de armă în fața clădirii unde a avut loc o ședință de guvern – o casă de cultură din orașul Handlova. Jurnaliștii de la fața locului explică faptul că, în momentul în care a fost împușcat, Robert Fico se îndrepta spre o mulțime în care se aflau mai mulți susținători ai săi.

Prim-ministrul slovac a fost urcat rapid într-o mașină a agenților de securitate și a fost dus la spital. Atacatorul a fost reținut.

- Advertisement -

Atacul a fost confirmat și de președintele în exercițiu al Slovaciei: “Suntem șocați de atacul brutal și nesăbuit de astăzi asupra prim-ministrului Slovaciei, Robert Fico, pe care îl condamn în termenii cei mai fermi. Îi doresc multă putere în acest moment critic și o recuperare rapidă. Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către familia și apropiații săi”.

Robert Fico este un politician pro-rus, care în ultimii ani, a adoptat poziții mai dure față de Occident, a promis în repetate rânduri că va opri sprijinul militar pentru Kiev, a criticat sancțiunile impuse Rusiei și a amenințat că se va opune prin veto oricărei viitoare invitații NATO pentru Ucraina.

Surse alternative: BBC, AP

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x