Friday, June 14, 2024

Donald Trump a fost găsit VINOVAT pentru falsificarea registrelor comerciale ale firmei sale, pentru cumpărarea tăcerii actriței de filme porno Stormy Daniels.

Must Read

Juriul a ajuns relativ repede la verdict, ceea ce înseamnă că toți cei 12 jurați au luat unanim decizia că Trump este vinovat. Deși este vorba de 34 de fapte, el încă poate fi condamnat la o amendă, dar judecătorul poate pronunța și o sentință de închisoare. Infracțiunea pentru care a fost găsit vinovat este totuși una minoră, iar fostul președinte american nu este recidivist. Majoritatea juriștilor americani anticipează că judecătorul nu va acorda o pedeapsă cu închisoarea.

În perioada următoare, Donald Trump va fi intervievat pentru probațiune de o comisie care va întocmi apoi un raport de sentință pentru instanță, înainte de pronunțarea sentinței.

Este foarte probabil ca echipa juridică a lui Trump să facă apel.

La scurt timp după anunțarea verdictului, Donald Trump a declarat că a fost un proces trucat, condus de un judecător corupt care nici nu ar fi trebuit să îl judece: “A fost un proces trucat, rușinos. Verdictul real va fi pe 5 noiembrie și va fi dat de către popor. Nu am greșit cu nimic, sunt un om foarte nevinovat și e în regulă. Lupt pentru țara noastră”, a spus Trump.

- Advertisement -

Indiferent de sentință, el va candida în continuare pentru președinția SUA, pentru că constituția americană nu prevede o interdicție nici chiar pentru o persoană aflată în pușcărie. Acesta este singurul, dintre cele patru procese penale pe care Trump le are, cu șanse de a ajunge la o sentință definitivă înainte de alegerile din noiembrie.

Cel de-al 45-lea președinte american Trump a devenit primul fost președinte judecat penal și, acum, condamnat. Conform acuzațiilor aduse de procurori, el și echipa sa au ascuns în registrele fiscale ale Trump Organization o plată de 130 de mii de dolari către actrița de filme pentru adulți, Stormy Daniels, în scopul protejării șanselor lui Trump la alegerile prezidențiale din 2016.

Conform legislației americane, corporațiilor, cum este și cazul Trump Organization, le este interzis să facă donații pentru candidați, iar faptul că plata a fost mascată în registrele fiscale reprezintă alte încălcări ale legilor. În fața instanței, Stormy Daniels a povestit aventura pe care a avut-o cu Trump, în 2006, și, prin detaliile furnizate, a desființat, practic, apărarea miliardarului, care a susținut că, prin ascunderea relației, a vrut să-și protejeze soția, iar nu imaginea sa înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Avocatul Cohen a mărturisit, în fața juraților, că Trump i-a cerut “să preia controlul“ asupra poveștii și să o determine pe Daniels să păstreze tăcerea. De asemenea, un fost director al publicației News Enquirer a spus, tot în instanță, că publicația plătea pentru a-și asigura exclusivitatea, atunci când diverse persoane susțineau că au informații despre Trump. După ce jurnaliștii făceau interviuri cu persoanele respective, articolele de presă nu mai erau publicate, după modelul strategiei de tip “catch and kill”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x