Friday, June 14, 2024

Emil Boc câştigă al 6-lea mandat de primar al Cluj-Napoca, cu 45% dintre voturi

Must Read

UPDATE Ora 04:00

După ce s-au numărat voturile în aproape toate secțiile de votare din municipiul Cluj Napoca, liberalii clujeni pot răsufla ușurați, dat fiind că Emil Boc a reușit să se distanțeze de Sabin Sărmaș cu câteva procente. Astfel, conform datelor transmise de partide, în acest moment Boc numără 46% din voturile exprimate, în timp ce Sabin Sărmaș (candidat independent care n-a avut în spate sprijinul niciunui partid) numără 32% din voturile exprimate.

Trebuie subliniat că după 20 de ani, candidatul independent Sabin Sărmaș este primul care reușește să evolueze cot la cot cu Emil Boc, pentru funcția de primar al Clujului, având în vedere scorul electoral anunțat, precum și prezența peste medie la vot. La alegerile anterioare, niciun candidat al partidelor n-a reușit să treacă de pragul de 9%, indiferent că venea din partea PSD, USR, UDMR sau a altor formațiuni politice.

Știre inițială 01:32

- Advertisement -

Primarul în funcţie al municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, câştigă cel de-al şaselea mandat în urma alegerilor de duminică, cu 45% dintre voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de liberali.

Potrivit Cluj 24, după ce liberalii au numărat 100 dintre cele 184 de secţii de votare din Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL) conduce cu 45% dintre voturile exprimate, fiind urmat de Sabin Sărmaş, candidat independent, cu 30% dintre voturi.

Emil Boc obţine, astfel, cel de-al şaselea mandat în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

La ora 23.30 erau numărate voturile din 54 de secții, iar Emil Boc avea 14.873 de voturi (11,67%), în timp ce Sabin Sărmaș avea 10.146 de voturi (7.96%).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x