Friday, July 19, 2024

România va dona Ucrainei un sistem de rachete Patriot. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CSAT de astăzi. Președintele Iohannis renunță la candidatura pentru funcția de secretar general al NATO, iar România îl va susține pe Mark Rutte.

Must Read

În ședința CSAT de astăzi s-a luat decizia ca România să doneze Ucrainei un sistem PATRIOT. ”Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT”, se arată în comunicatul emis de Administrația Prezindețială.

Totodată, în ședința CSAT, președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației. ”Președintele Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez”, se mai arată în comunicat.

Reamintim, săptămâna trecută Ungaria și Slovacia au anunțat oficial că-l susțin pe Mark Rutte pentru a deveni viitorul secretar general al NATO, în defavoarea lui Klaus Iohannis. România rămăsese astfel singura țară din Alianță care nu-și anunțase sprijinul pentru premierul olandez.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Ascendia și UiPath semnează parteneriat pentru UiPath Academic Alliance

ASC (ASCENDIA SA), lider în dezvoltare de soluții e-learning, a semnat un parteneriat cu UiPath, lider global în soluții de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x