Tuesday, April 16, 2024

Disney a preluat Pixar pentru 7,4 miliarde dolari

Must Read

Studiourile de film Walt Disney Co au anuntat marti seara preluarea partenerului Pixar Animation Studios Inc intr-o tranzactie in valoare de 7,4 miliarde dolari in actiuni care marcheaza o noua etapa in istoria celui mai faimos studiou de filme de animatie din intreaga lume, informeaza Reuters.

Potrivit acordului semnat de cele doua parti, Disney va emite 2,3 noi actiuni pentru fiecare actiune Pixar. Avand in vedere ca marti seara actiunile Disney erau cotate la 25,99 dolari, actionarii Pixar vor primi actiuni in valoare de 59,78 dolari per actiune, o prima de patru procente comparativ cu valoarea de 57,57 dolari inregistrata de actiunile Pixar.

Disney a estimat ca aceasta tranzactie ii va reduce profiturile pe urmatorii doi ani, dar ii va spori cifra de afaceri dupa 2008.

Directorul executiv de la Pixar, miliardarul Steve Jobs, care conduce si grupul Apple Computer Inc, controleaza aproximativ 50,6 procente din actiunile Pixar. Dupa finalizarea tranzactiei, Jobs se va alatura consiliului director si va controla o participatie de aproximativ sapte procente din actiunile Disney, devenind cel mai mare actionar individual la Disney.

- Advertisement -

In plus, echipa de creatie de la Pixar va prelua controlul creativ asupra faimoaselor studiouri de animatie de la Disney, locul de nastere al lui Mickey Mouse si al celorlaltor personaje create de Walt Disney.

Pixar si Disney sunt parteneri inca din 1991 si impreuna au produs sase filme de animatie, incluzand “Toy Story”, “Finding Nemo”si “The Incredibles”, care au avut incasari globale de peste 3,2 miliarde dolari Disney a primit 60 de procente din profiturile realizate in colaborare cu Pixar.

Averea, 26 ian 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x