Wednesday, February 1, 2023

Google Talk poate „vorbi” si cu alte servicii VOIP

Must Read

Google a anuntat ca de marti serviciul sau IM/VOIP Google Talk este interoperabil cu alti clienti VOIP care se bazeaza pe protocolul Jabber. O asemenea miscare ar putea duce la cresterea numarului utilizatorilor VOIP.

Google Talk este acum interoperabil cu servicii ca EarthLink, Gizmo Project, NetEase.com, Chikka Asia sau MediaRing Ltd., ca si cu numerosi alti clienti VOIP bazati pe Jabber.

Pana in prezent, unul din dezavantajele majore ale serviciilor VOIP bazate pe programele de mesaje instant era pur si simplu gasirea unui interlocutor care foloseste acelasi client. Multi utilizatori ai unor asemenea servicii au fost nevoiti sa-si instaleze pana la cinci clienti VOIP diferiti pe calculator, pentru a putea comunica.

Google a anuntat ca utilizatorii Google Talk se pot conecta instantaneu la alte servicii bazate pe Jabber, fara a trebui sa se inregistreze in prealabil pe acestea.

- Advertisement -

Jabber este un set securizat de protocoale streaming XML construit pe protocolul Extensible Messaging and Presence Protocol (XMPP) al Internet Engineering Task Force (IETF). Programatorii Google au jucat un rol important in elaborarea protocoalelor Jabber.

Google crede ca miscarea ar putea face Google Talk accesibil pentru “milioane” de noi utilizatori VOIP, desi nu a oferit detalii referitoare la numarul celor care descarcat pana acum clientul Google Talk.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This