Monday, April 22, 2024

Principalul rival Skype se listeaza la Bursa

Must Read

Desi merge in pierdere, Vonage, principalul rival Skype in domeniul telefoniei pe Internet (VoIP) din State Unite, spera sa obtina prin listarea la Bursa aproape 250 de milioane de dolari cu care sa isi finanteze mai departe afacerile.

Compania teoretic ar merge bine, de la incasari de 18,7 milioane de dolari in primele noua luni din 2004, a sarit la 175 de milioane de dolari in primele noua luni ale anului trecut. Cu toate acestea, reclamele si cheltuielile cu tehnologia au facut ca Vonage sa piarda in primele 9 luni ale lui 2005 circa 189,6 milioane de dolari, mai mult ca in perioada similara a 2004, cand pierderile erau de 170 de milioane de dolari.

Fondatorii companiei merg pe teoria lui Jeff Bezos de la Amazon, cum ca profitul poate astepta si ca este mai importanta cresterea prin orice mijloace a afacerii. “Urmarim cresterea mai mult decat profitabilitatea in prima faza a, pentru a capitaliza popularitatea actuala a serviciilor de acest gen si pentru a da valoare companiei pe termen lung”, spun oficialii companiei in scrisoarea de intentie legata de listare prezentata comisiei federale care reglementeaza Wall Street (SEC). Mai mult, oficialii companiei au recunoscut ca pierderile acumulate ar putea creste pe viitor.

Vonage a fost infiintata in 2001, iar acum spera sa castige din cauza popularitatii serviciilor VoIP si chiar a serviciilor broadband, care cunosc cresteri considerabile in momentul i care tot mai multi americani renunta la vechiul dial-up.

- Advertisement -

Companiile de analiza, precum Forrester Research, estimeaza ca acum sunt date in folosinta in SUA circa 4 milioane de linii VoIP, din 110 milioane potentiale conexiuni. Pina in 2010, companiile se asteapta ca telefonia online sa fie mijlocul principal de comunicare acasa si la birou. Anul trecut, cel mai mare site de licitatii din lume, eBay, a cumparat Skype, cel mai mare furnizor de servicii VoIP din lume, pentru aproape 4 miliarde de dolari.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x