Friday, June 14, 2024

Capital a lansat editia a III-a a “Top 100 Femei de Succes”

Must Read

Doua femei manager, Georgiana Pogonaru, general manager Romcolor 2000 si Camelia Sucu, manager class Mobexpert, ocupa locul 1 in “Topul celor mai de succes 100 femei din Romania”, lansat marti de catre revista Capital. Dintre cele 100 de personalitati prezente in editia de anul trecut, 95 au fost luate in calcul si pentru editia din acest an.

In plus au mai intrat in cursa alte 60 de nume noi, 34 dintre acestea fiind incluse in noul clasament.

Noutatea editiei din acest an a fost data de metodologia de evaluare, care a fost diferita de cea care a stat la baza clasamentelor anterioare. Practic criteriile de departajare au ramas aceleasi doar ca fiecare dintre ele a avut o pondere diferita in punctajul final.

Astfel, “Cariera” si “Implicarea sociala” au detinut fiecare o pondere de 15%, in timp ce “Notorietatea” si “Situatia financiara” au avut o pondere de doar 10%. Criteriul “Reusite in 2005” a fost considerat cel mai important, avand o pondere de 50% in punctajul final.

- Advertisement -

Schimbarea adusa metodologiei poate fi considerata una dintre explicatiile pentru care la editia din acest an predomina femeile care ocupa pozitii de top management (29), urmate foarte aproape de catre femeile de afaceri (27).

O pondere importanta este detinuta de catre femeile din lumea artistica (11), din domeniul medical (8), din industria modei si a infrumusetarii (5), din cadrul organismelor internationale de renume (4). Vedetele TV (4) si sportivele (2) au reprezentante in aceasta editie, dar nu lipsesc nici profesiile liberale (5).

Alte domenii din care provin femeile de succes prezente in top sunt politica (1), diplomatia si invatamantul (2).

“In toate aceste domenii exista cu adevarat modele de femei demne de urmat. Mult mai multe decat putem cuprinde noi in clasamentul Top 100. Insa, este adevarat ca domeniul cu cele mai putine reprezentante continua sa fie, ca si in editiile anterioare, politica”, a declarat Adriana Halpert, coordonatorul proiectului.

Pe langa clasamentul celor mai de succes 100 femei din Romania, topul cuprinde si in acest an clasamentul international, preluat din publicatia americana Forbes, al primelor 50 de celebritati pe plan mondial, ordonate in functie de castigurile anuale si prezenta in public de-a lundul anului.

In acelasi timp, este prezentat si topul celor mai bine platite femei manager din lume, top realizat de catre revista Fortune, care este completat, in aceasta editie, de topul celor mai puternice femei din lume, publicat de Forbes.

Top 10 femei de succes

1. Georgiana Pogonaru – general manager Romcolor 2000 (48 p.)
1. Camelia Sucu – manager Class Mobexpert (48 p.)
3. Maria Grapini – presedinte CA Pasmatex Timisoara (47 p.)
4. Mihaela Marcu Cristescu – medic pediatru Medlife (46,25 p.)
5. Ana Diculescu Sova – avocat/senior partner Casa de avocatura NNDKP (45,5 p.)
6. Anca Vlad – presedinte Fildas (45 p.)
7. Carmen Ginghina – profesor doctor, medic cardiolog (44,62 p.)
8. Maria Dorobantu – profesor doctor, medic cardiolog (44,5 p.)
9. Crina Julieta Sinescu – medic cardiolog, profesor universitar (44,12 p.)
10. Ana Culcer – medic neonatolog (43,75 p.)

HotNews.ro, 28 mar 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x