Tuesday, December 6, 2022

Incepe batalia pentru inchirierea plajelor

Must Read

Concesionarii au la dispozitie loturi cuprinse intre doua si sase hectare

Directia Apelor Romane Dobrogea Litoral (DADL) scoate de azi la vanzare caietele de sarcini in vederea inchirierii celor 33 de sectoare de plaja, de la Navodari la 2 Mai.

Potrivit directorului general al DADL, Ionel Manafu, plaja din Vama Veche are regim special si va ramane in grija primariei, a DADL si organizatiei “Salvati Vama Veche”.

Ionel Manafu spune ca cele 160 hectare de plaja vor fi inchiriate la preturi care variaza intre 4.000 si 54.000 de lei vechi pe metru patrat pe an, in functie de atractivitatea turistica a zonei.

- Advertisement -

Cea mai vanata plaja este cea din Mamaia, care e impartita in sapte sectoare. Inchirierea se face pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului cu inca cinci ani.

Un lot este cuprins intre doua si sase hectare. Concesionarii sunt obligati sa igienizeze zilnic zona, sa mentina dotarile, sa asigure toalete publice, dusuri si serviciu medical de prima urgenta.

In schimb, pe suprafata inchiriata pot construi beach-baruri, centre de inchiriat sezlonguri sau pot organiza activitati de agrement turistic.

Caietul de sarcini interzice subinchirierea plajei, insa pot exista asocieri sau contracte de prestari servicii. Una dintre conditiile impuse este puterea financiara ridicata a ofertantului.

Astfel, desi pe litoral exista numerosi hotelieri, majoritatea nu-si permit sa scoata din buzunar, spre exemplu, suma de 5 miliarde lei pentru un lot in Mamaia.

Evenimentul Zilei, Feri Predescu, 13 mar 2006

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sfânta ipocrizie a Occidentului! Bun-venit în noul colonialism ecologic, sprijinit de fanaticii Biden și Greta

Există un nou tip de colonialism în națiunile bogate și, la fel ca vechiul colonialism, și acesta se pretinde...
- Advertisement -

More Articles Like This