Tuesday, February 27, 2024

Noua conducere a Loteriei va fi anuntata saptamina viitoare

Must Read

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Loteriei Romane va stabili saptamina viitoare componenta Consiliului de Administratie a companiei nationale, informeaza Radio Romania. CA al Loteriei a fost revocat joi, la initiativa ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu.

Dupa ce a fost schimbat de la conducerea CA, Nicolae Cristea si-a inaintat demisia si din functia de director general al Companiei, pe care a detinut-o timp de 13 ani.

Decizia lui Vladescu de a schimba conducerea Loteriei vine la cateva zile dupa ce ministrul declara ca nu-l va schimba pe Cristea, deoarece este “eficient si performant”. Intre timp, Vladescu a cerut Fiscului sa efectueze o ancheta asupra activitatii Loteriei in perioada 2003-2005.

Decizia lui Vladescu de a schimba conducerea Loteriei vine la cateva zile dupa ce ministrul declara ca nu-l va schimba pe Cristea, deoarece este “eficient si performant”. Intre timp, Vladescu a cerut Fiscului sa efectueze o ancheta asupra activitatii Loteriei in perioada 2003-2005.

- Advertisement -

Cotidianul, ziarul care a publicat in ultimele saptamani o serie de articole despre Loteria Romana, scrie ca viitorul sef al companiei nu a fost inca decis, “Surse din interiorul Ministerului Finantelor spun ca inca nu a fost aleasa persoana care sa il inlocuiasca pe Cristea la conducerea

Loteriei. “Data la care se va intruni Adunarea Generala a Actionarilor de la Loterie va fi stabilita in momentul in care se va gasi inlocuitorul lui Nicolae Cristea. In sedinta respectiva, intii se va supune votului demiterea Consiliului de Administratie si apoi se va propune noua conducere”, ne-a declarat Dan Regman, membru in AGA de la Loterie.”

Evenimentul zilei reaminteste faptul ca ultima picatura in scandalul din jurul Loteriei Nationale a fost lansata de Elena Udrea. “Ultima bomba in scandalul “Loteria” a fost data de Elena Udrea, care a atacat Loteria cu informatii concrete si zvonuri legate de legalitatea activitatii companiei.

Printre altele, fostul consilier prezidential a sustinut ca firma Omniaudit Consulting SRL a auditat Compania Nationala Loteria Romana (CNLR), iar 50% din actiuni le detine Florin Georgescu, cel care l-a numit in functie pe Cristea.”

La randul sau, Ziua precizeaza ca masura ministrului de Finante vine la doar doua zile dupa ce, in fata Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Senat, a declarat ca nu are un temei legal pentru a lua vreo masura impotriva lui Nicolae Cristea.

“In urma cu doar doua zile, insa, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat la Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senat, ca, din punct de vedere legal, nu il poate suspenda pe presedintele Loteriei Romane, Nicolae Cristea, pentru ca acesta este doar invinuit in dosarul privind achizitia unor spatii comerciale.

“Eu nu ma pot exprima fata de domnul Cristea inainte de a se exprima Justitia si este motivul pentru care am explicat si public de ce nu am luat masura demiterii sau suspendarii”, a aratat Vladescu la Senat.”

HotNews.ro, B.B., 10 mar 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un scriitor din Deva spune că a fost reclamat de vecini că are „prea multe cărți în casă”

Daniel Iancu, istoric, cercetător și scriitor din Deva, povestește că a fost reclamat de vecinii săi de bloc la...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x