Wednesday, April 24, 2024

“Marfa” Adrian Mutu

Must Read

Luciano Moggi l-a transferat pe “Briliant” la Juve fara ca jucatorul sa stie! “Sapaturile” facute de procurorii care il ancheteaza pe Luciano Moggi scot in evidenta tot mai mult caracterul machiavelic al fostului director general de la echipa italiana de fotbal Juventus Torino.

Anchetatorii sunt pe cale sa gaseasca dovezi ca Moggi a manipulat inclusiv alegerile pentru postul de presedinte al Federatiei Italiene de Fotbal!

Adi voia afaceri cu autocare

In mijlocul acestui scandal sunt prinsi conducatori, antrenori si jucatori, dintre acestia din urma nelipsind nici atacantul roman Adrian Mutu, luat de Juventus in 2005.

- Advertisement -

Potrivit cotidianului “La Stampa”, una dintre convorbirile telefonice inregistrate de autoritati releva faptul ca atacantul roman i-a propus lui Alessandro Moggi, conducatorul agentiei de impresariat GEA World si fiul lui Luciano Moggi, o afacere din care amandoi sa aiba de castigat. “Briliantul” a propus ca Alessandro sa cumpere 500 de autocare pe care, mai apoi, sa le revanda in Romania.

“Sunt rege!”

O alta convorbire, de data aceasta intre Luciano si fiul sau, duce la concluzia ca pentru bossul gruparii piemonteze fotbalistii reprezentau doar o marfa. Astfel, Giannichedda s-a transferat de la Lazio la Juventus – desi ajunsese deja la un acord cu Inter Milano – in urma unor presiuni facute de Moggi senior asupra impresarului jucatorului.

O carte care va aparea luna viitoare, sub semnatura lui Simone Stenti, scoate in evidenta si mai mult infatuarea lui Luciano Moggi. Autorul marturiseste ca, in timpul unui interviu, bossul de la Juve a declarat: “Sunt rege pe piata transferurilor!”.

Noroiul aruncat de scandalul Moggi a improscat si echipa nationala. Intr-un interviu acordat postului de televiziune Rai 2, Franz Beckenbauer, presedintele Comitetului de organizare al Cupei Mondiale, a avertizat ca “pentru acest scandal, Italia va plati pe teren!”.

“Jucatorul nu trebuie sa stie!”

O stenograma a unei convorbiri telefonice purtate de Luciano Moggi pe 6 noiembrie 2004 cu fiul sau, Alessandro, conducatorul agentiei de impresariat GEA World, releva faptul ca fostul director general de la Juve l-a transferat pe Mutu la Juve fara ca fotbalistul sa stie! Stenograma a fost publicata de cotidianul italian “La Gazzetta dello Sport”:

Luciano: Auzi… marti la pranz sa vii la Torino!
Alessandro: Da!
Luciano: Pentru Mutu… Dar…
Alessandro: Bine!
Luciano: Dar, Alessandro, nimeni nu trebuie sa stie, da?
Alessandro: Cine ai vrea sa stie?! Jucatorul va sti!
Luciano: Nu, nici jucatorul! Ai inteles?
Alessandro: Bine

Evenimentul Zilei, 22 mai 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x