Saturday, June 15, 2024

AVAS blocheaza conturile a peste 5 500 de datornici

Must Read

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat joi, ca a blocat conturile a peste 5.500 de firme private, care au datorii catre autoritate, preluate de la casele judetene de sanatate, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

Cele peste 5.500 de firme au datorii cuprinse intre 20 si 50 de milioane lei vechi fiecare, iar suma datorata de aceste firme depaseste 175 miliarde lei vechi.

La data de 23 mai 2006, pe lista AVAS, publicata pe site-ul autoritatii, erau 50.000 de datornici, de la care autoritatea trebuie sa recupereze aproximativ 1.000 miliarde lei vechi. Listele cu firmele care au datorii la AVAS sunt publicate si la sediile caselor judetene de sanatate. Acesti datornici au avut termen sa plateasca, de buna voie, pana la 12 iunie 2006.

Doar circa 500 de firme au platit la scadenta, valoarea recuperata de AVAS fiind de peste 21 miliarde lei vechi. Printre cei care au platit sumele pe care le datorau, se afla majoritatea sucursalelor bancare si a firmelor nominalizate de autoritate. Au platit la scadenta, in primul rand, cei care aveau datorii mici, cuprinse intre 1 si 10 milioane lei vechi.

- Advertisement -

“Asa cum am anuntat, cei care nu inteleg sa isi plateasca de buna voie datoriile, vor merge la banca sa constate ca le sunt blocate toate operatiunile, pana cand vom recupera sumele datorate statului. Pentru stingerea datoriilor, sumele trebuiesc virate in contul AVAS, nicidecum Casei Judetene de Sanatate sau autoritatilor fiscale locale.

Rog toti agentii economici sa consulte lista afisata pe site-ul AVAS si sa isi reglementeze situatia”, a declarat Razvan Orasanu, presedintele AVAS.

Pe primul loc in topul judetelor care au cei mai multi datornici se afla judetul Timis, urmat de Constanta si Arad. Bucurestiul se afla pe locul 10 in topul datornicilor, Maramures si Buzau fiind pe ultimele doua locuri.

HotNews.ro, A.V., 22 iun 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x