Thursday, January 26, 2023

Apartamentele, evaluate de Yahoo pe internet

Must Read

Yahoo a lansat ieri un nou serviciu, de evaluare a imobilelor pe internet.

Deocamdata, serviciul este disponibil doar pentru Statele Unite. In sectiunea de imobiliare a portalului, se pot vedea, pe langa anunturi de mica publicitate, si evaluari ale imobilelor scoase la vanzare.

Metoda este similara cu cea aplicata de evaluatorii profesionisti, cand stabilesc suma ce poate fi imprumutata de la banca: se compara preturile cu cele ale altor imobile din zona, tranzactionate recent.

De exemplu, pentru un apartament de doua camere in centrul New York -ului, pe 5th Avenue, portalul indica un pret intre 410.000 dolari si 520.000 de dolari. Alaturi de comparatia cu ofertele recente, de pe internet se pot obtine si grafice cu evolutia preturilor in ultimii ani.

- Advertisement -

De asemenea, Yahoo furnizeaza un profil al cartierului: care este populatia, ce firme mari functioneaza acolo, care este nivelul de trai, dar si indicatori de calitate a vietii: gradul de infractionalitate, numarul de scoli si ratingul acestora.

Problema pentru Romania: lipsa datelor

In Romania nici nu se poate pune problema lansarii unui astfel de serviciu, deoarece datele statistice despre piata imobiliara lipsesc cu desavarsire. Totusi, reprezentantii agentiilor sustin ca in ultimii patru ani, preturile au crescut de sase ori. Singurele “dovezi” din spatele unor astfel de afirmatii… fiind anunturile de mica publicitate din 2002.

Evenimentul Zilei, Raluca Barbuneanu, 22 iul 2006

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Facebook și Instagram îi vor reactiva contul lui Trump după o interdicție de 2 ani

Meta îi va permite fostului președinte Donald Trump să revină pe Facebook și Instagram în următoarele săptămâni, a anunțat...
- Advertisement -

More Articles Like This