Monday, June 17, 2024

Ai uitat când îţi expiră rovinieta? Vezi aici cum îţi poţi verifica valabilitatea rovinietei

Must Read
CNADNR pune la dispoziţia participanţilor la trafic un serviciu online care permite verificarea rovinietei în orice moment.

VERIFICĂ AICI ROVINIETA

Pentru a vă verifica rovinieta, aveţi nevoie să introduceţi numărul de înmatriculare al maşinii şi numărul şasiului. Serviciul CNADNR vă comunică dacă rovinieta pe care o aveţi mai este valabilă şi dacă da, care este data la care aceasta expiră.

Acest serviciu disponibil online ar putea stopa, într-o anumită măsură, amenzile încasate de şoferi pentru lipsa rovinietei. Există cazuri în care acelaşi şofer, cu aceeaşi maşină, a fost amendat de zeci de ori, fără să ştie.

Potrivit Avocatului Poporului, legea care permite amendarea conducătorilor auto de mai multe ori la un singur drum, pentru că nu au rovinietă, ar putea fi modificată. În luna mai, acesta a făcut acest demers la solicitarea miilor de şoferi care au dat în judecată Compania Naţională de Drumuri şi au cerut despăgubiri.

- Advertisement -

De asemenea, taxa de drum ar putea fi plătită pentru doar 24 de ore. Acum, cea mai scurtă perioadă pentru care şoferii îşi pot achiziţiona rovinieta este de o săptămână.

În 2011, CNADNR a realizat venituri din vânzarea rovinietei de 821,57 milioane lei (188 milioane de euro ), în creştere cu 13,4% faţă de nivelul înregistrat în 2010, de 724,32 milioane lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Euro 2024. România a învins Ucraina cu 3-0, în primul meci din Grupa E

România a câștigat primul său meci la Campionatul European după 24 de ani, învingând categoric cu 3-0 Ucraina. Repriza secundă: România...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x