Regele Abdullah al Arabiei Saudite a murit. Avea 91 de ani

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Regele Abdullah al Arabiei Saudite a murit vineri şi prinţul Salman, unul dintre fraţii vitregi, îl va succeda la tron, a anunţat palatul regal într-un comunicat, citat de BBC.

Fostul monarh al Arabiei Saudite avea o stre a sănătăţii precară, în ultimii ani acesta confruntându-se cu diferite boli şi infecţii. Chiar în ultimele săptămâni, Addullah al Arabiei Saudite a stat internat într-o unitate medicală unde era tratat pentru o infecţie la plămâni.

Fostul lider arab era văzut de cei de acasă şi de occdentali ca un reformator. Prinţul Salman, cel desemnat succesor de fostul monarh Abdullah, a devenit din momentul anunţului morţii, noul rege al Arabiei Saudite.

Totodată, Salman a convocat consiliul familiei regale pentru a fi făcte demersurile necesare pentru recunoaşterea lui Muqrin, un alt frate, ca prinţ şi viitor moştenitor al tronului. Preşedintele american Barack Obama a exprimat condoleanţele sale şi ale întregii sale ţări faţă de momentul trist prin care trece familia fostului monarh arab.

„Ca lider, el a fost întotdeauna sincer şi a avut curajul de a-şi susţine convingerile sale. Una dintre aceste convingeri a fost ia credinţa fermă a importanţei relaţiei SUA-Arabia Saudită ca forţă pentru stabilitate şi securitate în Orientul Mijlociu şi nu numai”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Scurtă biografie

Regele Abdullah al Arabiei Saudite sau Abdullah bin Abdulaziz al-Saud s-a născut la 1 august 1924, fiind fiul al celei de-a opta soţii a lui Ibn Saud. În august 1962, primeşte funcţia de comandant al Gărzii Naţionale Saudite, iar în martie 1975 pe cea de vicepremier, ca în iunie 1982 să devină prim-vicepremier.

Este prinţ moştenitor încă din 1982 şi conduce efectiv de la 1 ianuarie 1996, când, din motive de sănătate, Fahd nu mai este apt să-şi exercite prerogativele regale. Oficial preia tronul la 3 august 2005.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.