Saturday, November 2, 2024

Efectele ceaiului antihemoroidal | HemoStop te ajută

Must Read

Una din cele mai importante cauze ale apariției hemoroizilor este constipația. Scaunele foarte tari care duc la forțarea evacuării lor și presiunea exercitată asupra zonei rectale, afectează venele varicoase din zona anusului și rectului, provocând tensionarea și inflamarea acestora.

Din acest motiv principala direcție de tratament a hemoroizilor este eliminarea constipației. În acest sens Ceaiului antihemoroidal este indicat datorită efectelor sale laxative, carminative, coleretice, colagoge și antiseptice intestinale.

Click aici pentru preturi si alte detalii!

Aceste efecte sunt rezultatul acțiunii sinergice a 6 plante medicinale recunoscute pentru efectele lor terapeutice remarcabile:

  1. cruşin (Rhamnus frangula), scoarţă, 50%;
  2. lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), rădăcină, 10%;
  3. senna (Cassia angustifolia), părţi aeriene, 10%;
  4. fenicul (Foeniculum vulgare), fructe, 10%;
  5. cicoare (Cichorium intybus), rădăcină, 10%;
  6. roiniţă (Melissa officinalis), părţi aeriene, 10%.

Dar ce contribuție individuală are fiecare ingredient din compoziția Ceaiului antihemoroidal?

- Advertisement -

Acțiunile ingredientelor din Ceaiul antihemoroidal

  1. Scoarța de crușin a fost consemnată, în utilizarea terapeutică, încă din 1600, în Farmacopeea engleză. Este indicată, în principal, pentru tratarea constipației, a hemoroizilor și a iritațiilor anale. Taninurile din scoarța de crușin au proprietăți astringente și laxative puternice. De asemenea, ușurează balonarea abdominală micșorând astfel presiunea asupra zonei abdominale și rectale. Având efecte de dedurizare a scaunului ușurează semnificativ evacuarea acestuia.

    Scoarța de crușin conține substanțe bioactive care are efecte deosebite asupra tractului intestinal, ale acționând asupra nervilor intestinali. Substanțele bioactive din scoarța de crușin sunt antrachinonele, antronele, antranolii, flavonoidele și taninurile. Antrachinonele (3-7% din compoziția plantei) stimulează mișcările peristaltice ale intestinului. Din acest motiv are proprietăți purgative. Este un purgativ mediu care poate fi folosit în tratarea constipației acute și cronice.

    De asemenea stimulează secreția de bilă. Bila este și ea un laxativ natural care ajută la curățarea sistemului digestiv.

    Crușinul se folosește chiar și pentru curățarea colonului înaintea unei proceduri de diagnostic gastro-intestinal cum este colonoscopia.

  2. Lemnul-dulce este o plantă de origine meditereană. Este o plantă fierbinte (incalzeste organismul, este antibacteriana si antivirala), utilă în tratarea ulcerului gastric și duodenal, în susținerea sistemului digestiv, în ameliorarea constipației și a hemoroizilor. Una din cele mai eficiente plante digestive. Are efecte laxative ușoare, sprijină funcționarea normală a intestinului. Este indicat în sindromul de colon iritabil, în diverse afecțiuni digestive, în tratarea ulcerului peptic și/sau duodenal, în constipație și hemoroizi.
  3. Senna crește, în mod natural, în zone tropicale și calde din Africa și India. Conține substanțe bioactive precum antrachinone, flavonoide, rezine, taninuri, mucilagii, acid malic, acid tartaric. Acestea au proprietăți benefice utile in tratamentul constipației. Antrachinonele, precum senozidele, aloe-emodinul sau reinul sunt substanțele bioactive cu cele mai puternice efecte laxative și purgative.

    Senna face parte din grupul laxativelor stimulente și catartice la fel ca și crușinul sau rubarba. Aceste plante conțin substanțe care acționează asupra nervilor din plexul intramural cât și asupra nervilor care controlează mișcarea mușchilor intestinali. Astfel, ele determină creșterea peristaltismului intestinal.

    De asemenea, senna determină și creșterea producției de mucus în pereții intestinali și crește reținerea de fluide în intestin. Toate aceste au ca efect evacuarea scaunului în mod normal, ușor și fără sforțare. Astfel nu se mai exercită tensiune asupra venelor din zona rectală și a anusului și se reduce inflamarea hemoroidală.

  4. De-a lungul timpului, fructele de feniculul au fost folosite, în medicina tradițională, în special pentru colici la copii, pentru stimularea digestiei și eliminarea balonării, pentru creșterea lactației și reducerea durerilor menstruale.

    Studiile științifice au demonstrat și proprietățile antiinflamatoare, analgezice și antioxidante ale fructelor de fenicul. În această formulă, a Ceaiului antihemoroidal, a fost introdus pentru a reduce balonarea abdominală, pentru a stimula digestia și pentru a contribui la reducerea inflamațiilor de la nivelul intestinelor. În acest fel se relaxează mușchii abdominali, scade presiunea indusă de prezența gazelor intestinale și apar și efectele benefice asupra hemoroizilor și fisurilor anale. Scade, de asemenea și inflamarea din zonă.

  5. Cicoarea a fost bine studiată în ceea ce privește efectele sale asupra ficatului și asupra detoxifierii organismului. Rădăcina de cicoare are proprietăți diuretice și laxative și este utilizată pentru a trata constipația și guta. Rădăcina de cicoare conține cele mai mari concentrații de inulină, polizaharid cu rol deosebit de eficient în menținerea florei intestinale și în susținerea funcției digestive. Efectele sale detoxifiante, colagoge, anticataralice, alcalinizante și laxative fac cicoarea eficientă în tratarea hepatitelor, enterocolitelor, paraziților intestinali și hemoroizilor.
  6. Din compoziția Ceaiului antihemoroidal face parte și roinița. Paracelsus, cunoscutul medic german renascentist, spunea că “dulceața acesteia (n.a. roinița) poate reînvia complet un om”. Are efecte antibacteriene, antivirale, antispasmodice, calmante digestive, emenagoge, antipiretice, sedative și antioxidante.

    Proprietățile antispasmodice și relaxante ale roiniței o fac utilă pentru pacienții care suferă de constipație și au și crampe abdominale cât și pentru cei cu diaree sau sindrom de colon iritabil. De asemenea, reduce gazele intestinale. Calmează colicii și spasmele stomacale și intestinale. Reduce durerea cauzată de sindromul de colon iritabil. Substanța bioactivă, eugenol, din roiniță, este responsabilă pentru proprietățile antispasmodice și analgezice.

Împreună, aceste plante acționează sinergic și combină acțiunile laxative cu cele antispasmodice, analgezice, nu doar determinând efectul anticonstipație dar și reducerea inflamării hemoroizilor și fisurilor anale, ameliorarea spasmelor, crampelor și durerilor asociate constipației, hemoroizilor și fisurilor anale.

Acțiunile Ceai antihemoroidal

  1. laxative
  2. purgative
  3. astringente
  4. elimină balonarea abdominală
  5. efect de dedurizare a scaunului
  6. detoxifică și curăță colonul
  7. stimulează mișcările peristaltice ale intestinului
  8. stimulează secreția de bilă
  9. sprijină funcționarea normală a intestinului
  10. creșterea producției de mucus în pereții intestinali
  11. reține fluidele în intestin
  12. ușurează evacuarea scaunului
  13. reduce colicii la copii
  14. stimulează digestia
  15. are proprietăți antiinflamatoare, analgezice și antioxidante
  16. contribuie la reducerea inflamațiilor de la nivelul intestinelor
  17. are proprietăți antispasmodice și relaxante
  18. relaxează mușchii abdominali
  19. are proprietăți diuretice
  20. reduce durerea cauzată de sindromul de colon iritabil

INDICAȚIILE CEAIULUI ANTIHEMOROIDAL

  1. constipație acută și cronică
  2. hemoroizi
  3. fisuri anale
  4. balonare abdominală
  5. crampe abdominale
  6. colici abdominale
  7. sindromul de colon iritabil
  8. digestie leneșă
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Când are loc Black Friday 2024 la eMAG?

Black Friday 2024, cel mai așteptat eveniment de shopping al anului, are loc la începutul lunii noiembrie în România....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x