Wednesday, December 8, 2021

Un fotograf a eliminat telefoanele din imaginile pe care le-a surprins. Rezultatele arata cat de mult s-au INSTRAINAT oamenii unul de altul

Must Read

Eric Pickersgill este un fotograf care a demarat proiectul “Removed”( Îndepărtat) pentru a arăta în ce grad am lăsat tehnologia să ne invadeze viețile. Consecințele, afirmă el, sunt terifiante: în dorința de a fi mereu hiper conectați am ajuns să ne îndepărtăm unul de altul.

Pickersgill a surprins secvențe din viața de zi cu zi, din care a îndepărtat un mic dar foarte semnificativ detaliu. El a cerut subiecților să rămână în aceleași poziții, dar fără dispozitivele mobile.

Proiectul a demarat în momentul în care fotograful era la o cafea și a putut observa comportamentul unei familii ce era situată la masa de lângă el: “O familie stă lângă mine la cafeneaua Illium și membrii săi sunt total îndepărtați unul de celălalt. Nu se vorbește. Tatăl și cele două fiice și-au scos telefoanele. Mama nu are sau a ales să nu-l folosească.

Ea se holbează pe fereastră, tristă și singură, fiind înconjurată de cei mai apropiați membri ai familiei…Tatăl mai ridică privirea pentru a anunța câte-o informație obscură găsită pe net. De două ori vorbește despre un mare pește care a fost prins. Nimeni nu răspunde. Sunt întristat de utilizarea tehnologiei pentru a interacționa în compensație pentru lipsa interacțiunii. Asta nu s-a întâmplat niciodată și mi-e teamă că nu este decât vârful icebergului în ceea ce privește impactul acestei tehnologii asupra vieții noastre sociale. Mama și-a scos și ea telefonul”, a scris el.

- Advertisement -

FOTO CREDIT: Eric Pickersgill. ActiveNews are acordul proprietarului pentru folosirea acestor imagini. Fotografiile pot fi replicate, copiate sau editate NUMAI cu acordul proprietarului, Eric Pickersgill.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

OMV Petrom anunță cel mai mare plan de investiții. Ce sumă va pompa în sectorul energetic din România

Compania și-a anunțat strategia pentru anul 2030, prin investiții masive mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon. Planul este...
- Advertisement -

More Articles Like This