Misteriosul lac care pietrifică orice vietate

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Se pare că misteriosul lac Natron din nordul Tanzaniei transformă în piatră orice animal care are proasta inspirație să se așeze sau să se scalde în el. Animalele de piatră au fost fotografiate de Nick Brandt, cunoscut marelui public după ce a realizat clipul „Earth Song” al lui Michael Jackson, relatează 7sur7.be.

Asemeni Styxului, fluviul din mitologia greacă ce separa lumea celor vii de tărâmul morților, misterioasa întindere de apă condamnă la moarte orice pasăre care vine în contact cu ea.

Extrem de ostilă vieții animale, temperatura lacului poate atinge 60 grade C, iar nivelul de alcalinitate variază între pH 9 și pH 10,5, precizează revista New Scientist. În plus, așa cum arată și numele, lacul Natron este plin de carbonat și bicarbonat de sodiu, calcifiind pe loc animalele care se încumetă să vină în preajmă.

„Am descoperit animalele pe malurile lacului. Nimeni nu știe exact în ce împrejurări au murit. Poate că păsările au fost perturbate de ciudatul reflex al apelor când au zburat deasupra și s-au zdrobit ca si insectele de geam”, a spus Nick Brandt. El a reașezat păsările pietrificate aruncate la mal în mediul lor natural sau într-o poziție naturală, redându-le astfel o viață artistică.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.