Monday, April 29, 2024

Fotbalistul argentinian Diego Armando Maradona a încetat din viață, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop-cardio respirator

Must Read

Pe 30 octombrie, Maradona împlinise 60 de ani. Unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, Maradona a fost căpitan când Argentina a câștigat Cupa Mondială din 1986, producând o serie de performanțe sublime individuale. A jucat pentru Barcelona și Napoli în timpul carierei sale.

Maradona a obținut, de asemenea, succes la nivel de club, mai ales cu Napoli, pe care l-a condus la primul titlu din Serie A în 1987. A urmat un al doilea în 1990, alături de Cupa Italiei în 1987 și Cupa UEFA în 1991. Maradona a scos clubul din umbra celorlalte din nordul Italiei, precum Juventus, Internazionale Milano. Napoli a anunțat în 2000 că își retrag tricoul cu numărul 10, purtat de star.

Născut la Buenos Aires pe 30 octombrie 1960, Diego Armando Maradona a fost considerat un copil minune în fotbal. A debutat pentru echipa de seniori chiar înainte să împlinească 16 ani. Maradona a marcat 34 de goluri în 91 de meciuri pentru Argentina, reprezentându-o în patru Cupe Mondiale.

După ce a fost numit Fotbalistul Anului în America de Sud de cinci ori, în 2000 a fost numit și Jucătorul Secolului de către FIFA, alături de Pele, în urma unui sistem de vot oferit de public și de nominalizări ale oficialilor FIFA. Maradona a câștigat atunci votul popular.

- Advertisement -

În a doua jumătate a carierei sale, Maradona s-a luptat cu dependența de cocaină. S-a retras din fotbalul profesionist în 1997, la împlinirea vârstei de 37 de ani.

În 2008 a fost numit antrenor principal al echipei naționale a Argentinei și în 2010 și-a dus echipa până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Ulterior, a condus echipe din Emiratele Arabe Unite și Mexic. În momentul morții, antrena echipa argentiniană, Gimnasia y Esgrima.

Maradona a fost internat și în anii 2000 și 2004 pentru probleme cardiace. A suferit și o intervenție chirurgicală de by-pass gastric.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Tesla deschide încă un Tesla Center în România, în Cluj Napoca

Producatorul de mașini electrice Tesla continuă să se extindă în Europa cu locații fizice. Următoarea deschidere în România va...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x