Wednesday, May 18, 2022

iFactor ridică o rundă de investiții și devine prima companie românească care se listează pe Seedrs

Must Read

iFactor, o soluție digitală inovatoare de finanțare pentru IMM-uri, primește finanțare din partea ROCA X și devine prima companie românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra.

iFactor devine prima companie românească care se listează pe Seedrs. Runda curentă, condusă de ROCA X, va susține dezvoltarea iFactor și a serviciilor sale care oferă investitorilor privați din Europa posibilitatea tranzacționării unei noi clase de active, iar în următorii doi ani compania își propune scalarea, pornind de la IMM-urile românești și vizând extinderea pe piețele din UK, Germania, Austria și Elveția.

În plus, compania are mai multe module operaționale în dezvoltare și se va concentra pe optimizarea și îmbunătățirea produselor existente, conform unui comunicat.

iFactor devine prima companie românească care se listează pe Seedrs

„Am ales ROCA X ca partener principal datorită afinității pe care o avem cu liniile de business ale brandurilor Impetum Group, prin sinergiile care devin posibile odată cu această asociere. În plus, avem o viziune comună, care ne propulsează în atingerea țintelor noastre.

- Advertisement -

Expertiza grupului Impetum, în special în zona de distress (prin CITR și ROCA Investments) ne va ajuta nu doar să navigam printre obstacolele care sunt prezente în drumul unui fintech care dorește să scaleze rapid, dar în special în dezvoltarea produsului iFactor ca primă opțiune de finanțare a IMM-urilor aflate în zona de distress în urma crizei economice declanșate de COVID-19”, a declarat Cosmin Curticăpean, CEO și cofondator iFactor.

„iFactor marchează o serie de premiere în piața din România și are deja o susținere importantă din partea investitorilor români și străini, dovedind un produs viabil și mai ales necesar in această perioadă.

Este prima companie românească de pe piața de finanțare alternativă care poate activa și în zona de distress, ceea ce ne dă încredere că produsul va fi rapid adoptat și scalat pe piețele europene. Este un parteneriat win-win care se va materializa într-un mediu de business mai flexibil și mai sănătos”, declară Matei Dumitrescu, Senior Investment Partener ROCA X.

Prima companie din Europa care folosește un prototip hibrid

Odată cu extinderea businessului iFactor în piața financiară, antreprenorii și companiile mici și mijlocii vor putea beneficia de acces rapid, cost-eficient și transparent la lichiditate, permițându-le acestora o dezvoltare rapidă, în ritmul dictat de piețele tot mai dinamice în care activează IMM-urile.

iFactor este prima companie din Europa care folosește un prototip hibrid de furnizare de lichidități pentru companiile mici și mijlocii, și care a primit acceptul BNR ca și investitorii privați să investească în IMM-uri. Prin modelul de business pe care îl promovează, iFactor schimbă paradigma tradițională de finanțare dintr-una preponderent concentrată pe mediul bancar, într-una digitală centrată pe antreprenor, adevăratul creator de valoare în business, stimulând consolidarea mediului antreprenorial pe piețele pe care activează.

În perioada imediat următoare, iFactor își propune să își accelereze puterea de tracțiune pe piața din România și să devină un jucător puternic, cu un produs viabil pe zona de factoring și împrumuturi IMM pe piața din UK.

Strategia de atragere de investiții a fost gândită sub forma unei sindicalizări care să compună atât investitori instituționali din zona de early stage din Romania (ROCA X și Smart Impact Capital), cât și business angels și investitori afiliați unor organizații precum TechAngels sau Transilvania Angels Network.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

După preluarea fabricilor Renault, Rusia anunță că va produce Duster sub marca Lada

Grupul auto Renault a anunţat luni că a finalizat vânzarea activelor sale din Rusia către statul rus dar a...
- Advertisement -

More Articles Like This