Wednesday, January 26, 2022

RISE Project: Frații Negoiță apar în Pandora Papers. Robert Negoiță: „N-am legătură cu niciun offshore”

Must Read

Primarul Robert Negoiță ar fi unul dintre cei doi politicieni români despre care Pandora Papers spune că ar fi ascuns bani prin firme offshore. Informația vine de la RISE Project, jurnaliștii români fiind parte a acestei anchete internaționale. Contactat de Digi24, Robert Negoiță a precizat că nu are legătură cu niciun offshore și că nici nu a avut vreodată

Pandora Papers reprezintă una dintre cele mai ample scurgeri de informații și de documente financiare ale unor companii offshore. Este cea mai nouă verigă într-un lanț de dezvăluiri care au apărut în ultimii șapte ani, după documentele intitulate FinCen, Paradise Papers, Panama Papersși LuxLeaks.

Numele primarului Sectorului 3 apare în documentele obținute de la o firmă de avocatură din Cipru, una dintre principale surse ale Pandora Papers.

Robert Negoiță și fratele lui, Ionuț, ar fi folosit avocați ciprioți ca să înființeze o vastă rețea de companii offshore. Potrivit RISE Project, offshore-urile au fost integrate într-o rețea de firme românești care ar fi beneficiat de fonduri publice de la Primăria condusă de Robert Negoiță. Edilul ar apărea ca „beneficiar nedeclarat”, un artificiu legal ce permite ascunderea identității, iar fratele lui apare singur în acte.

- Advertisement -

„N-am nicio legătură cu niciun offshore și n-am avut niciodată vreo legătură”, a declarat în replică Robert Negoiță.

Cinci dintre firmele fraților Negoiță figurează într-un dosar aflat pe rol la DNA.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria “independentă” Târgu Mureș: “Nu e opțional!” VIDEO

Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de...
- Advertisement -

More Articles Like This