Saturday, March 2, 2024

RISE Project: Frații Negoiță apar în Pandora Papers. Robert Negoiță: „N-am legătură cu niciun offshore”

Must Read

Primarul Robert Negoiță ar fi unul dintre cei doi politicieni români despre care Pandora Papers spune că ar fi ascuns bani prin firme offshore. Informația vine de la RISE Project, jurnaliștii români fiind parte a acestei anchete internaționale. Contactat de Digi24, Robert Negoiță a precizat că nu are legătură cu niciun offshore și că nici nu a avut vreodată

Pandora Papers reprezintă una dintre cele mai ample scurgeri de informații și de documente financiare ale unor companii offshore. Este cea mai nouă verigă într-un lanț de dezvăluiri care au apărut în ultimii șapte ani, după documentele intitulate FinCen, Paradise Papers, Panama Papersși LuxLeaks.

Numele primarului Sectorului 3 apare în documentele obținute de la o firmă de avocatură din Cipru, una dintre principale surse ale Pandora Papers.

Robert Negoiță și fratele lui, Ionuț, ar fi folosit avocați ciprioți ca să înființeze o vastă rețea de companii offshore. Potrivit RISE Project, offshore-urile au fost integrate într-o rețea de firme românești care ar fi beneficiat de fonduri publice de la Primăria condusă de Robert Negoiță. Edilul ar apărea ca „beneficiar nedeclarat”, un artificiu legal ce permite ascunderea identității, iar fratele lui apare singur în acte.

- Advertisement -

„N-am nicio legătură cu niciun offshore și n-am avut niciodată vreo legătură”, a declarat în replică Robert Negoiță.

Cinci dintre firmele fraților Negoiță figurează într-un dosar aflat pe rol la DNA.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred. Comenzile la restaurante vor putea fi plătite cu cardul de masă

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred România. Astfel, utilizatorii Cardului de Masă pot achita comenzile din restaurante. Glovo, platforma de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x