Saturday, April 27, 2024

Șeful Goldman Sachs spune că lăcomia a depășit cu mult frica pe burse

Must Read

David Solomon, CEO-ul băncii de investiții Goldman Sachs, spune că piețele s-ar putea confrunta cu o perioadă turbulentă în viitorul apropiat în contextul în care economia globală încearcă să își revină după impactul subit al pandemiei de COVID-19, relatează Bloomberg.

„Când fac un pas înapoi și mă gândesc la cariera mea de 40 de ani, au existat perioade de timp când lăcomia a depășit de departe teama – noi ne aflăm acum într-una din acele perioade”, a declarat Solomon în cadrul unui interviu acordat la un forum din Singapore .

„Experiența mea spune că acele perioade nu sunt de lungă durată. Ceva le va reechilibra și va aduce ceva mai multă perspectivă”, a adăugat acesta.

Piețele financiare au cunoscut o creștere explozivă în timpul pandemiei de COVID-19, creșterea vertiginoasă a prețurilor acțiunilor fiind alimentată de pachetele de asistență, stimulare și relansare economică fără precedent adoptate la nivel mondial.Însă acum există îngrijorări că accelerarea inflației va pune în pericol o revenire susținută întrucât băncile centrale ar putea fi nevoite să mărească dobânzile de referință pentru a ține sub control creșterea prețurilor.

- Advertisement -

„Este foarte probabil ca dobânzile de referință să crească iar dacă dobânzile de referință cresc atunci acest lucru va scoate pe cont propriu o parte a exuberanței de pe anumite piețe”, susține CEO-ul Goldman Sachs.

Solomon a discutat de asemenea și despre provocările pe care le reprezintă schimbările climatice, afirmând că tranziția spre o economie verde este „extrem de importantă”.

Goldman s-a numărat printre băncile, investitorii și companiile de asigurări care au semnat la Glasgow pactul pentru o Alianță Financiară Zero Net care își propune eliminarea emisiilor de carbon până la jumătatea secolului.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x