Tuesday, July 23, 2024

Pe 21 decembrie Teilor sună clopoţelul de listare şi aduce la tranzacţionare finanţarea de 45 mil. lei

Must Read

Marţi, 21 decembrie 2021, lanţul de bijuterii Teilor ar urma să sune clopoţelul la Bursa de la Bucureşti, în contextul în care finanţarea de 45 mil. lei din luna noiembrie, intermediată de BT Capital Partners, este aşteptată să intre la tranzacţionare, potrivit datelor ZF.

Astfel, emisiunea de bonduri a Teilor, prin care companie are în calcul inclusiv extinderea peste graniţă, va intra la tranzacţionare fiind prima interacţiune a companiei din Piteşti cu bursa locală.

La începutul lunii decembrie, printr-un comunicat de presă, Teilor anunţa că fondurile atrase vor fi împărţite şi utilizate pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri. Astfel, aproximativ 45% din finanţarea atrasă de Teilor Holding va fi direcţionată către Teilor şi va fi utilizată pentru extinderea reţelei de magazine de bijuterii în România şi Europa, precum şi pentru investiţii în platforma de eCommerce.

33% din capital va fi direcţionat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenţii noi şi capitalul de lucru necesar acestora, precum şi investiţii care vor accelera creşterea cotei de piaţă a companiei în România.

- Advertisement -

Restul sumei, respectiv 22%, va fi direcţionată către Teilor Invest Exchange. Această infuzie de capital va fi utilizată în principal pentru finanţarea dezvoltării reţelei de agenţii în România şi capitalului de lucru necesar acestora.

Cele două plasamente private, unul în euro şi altul în lei, au avut loc în perioada 18 – 26 noiembrie 2021 şi au fost intermediate de BT Capital Partners şi sprijinite de Cornerstone Communications în calitate de Consultant Autorizat al TEILOR Holding.

Obligaţiunile corporative emise în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune, maturitate la cinci ani şi o rată a dobânzii fixe de 8,25%, cu plata a cuponului semestrială, iar obligaţiunile corporative denominate în euro au o valoare nominală de 100 de euro pe obligaţiune, scadenţă la cinci ani şi o dobândă fixă de 5,75%, plătibilă semestrial.

Obligaţiunile corporative ale Teilor Holding reprezintă cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative din istoria pieţei AeRO, precum şi prima emisiune a unei companii antreprenoriale care a avut componentă de subscriere atât în euro cât şi în lei, oferind investitorilor posibilitatea de a selecta o monedă preferată. Un total de 139 investitori, atât profesionişti, cât şi calificaţi, au participat la plasamentele private ale Teilor Holding.

Teilor Holding este o entitate înfiinţată în 2021, care reuneşte sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin şi Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei şi este asociat unic al Teilor SRL, lanţ de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o reţea de exchange offices, şi Invest Intermed GF IFN SRL, o instituţie financiară ne-bancară care desfăşoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold.

Teilor Holding este controlat de Florin Enache (93,1%) şi Geanina Enache (6,9%). La 30 iunie 2021, companiile care fac parte din Teilor Holding aveau 497 de angajaţi în Romania şi în străinătate.

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei, EBITDA de 41,1 milioane de lei şi un profit net de 30,6 milioane de lei.

Între 2018 şi 2020, cifra de afaceri combinată a crescut cu 35,5%, ca urmare a strategiei de extindere şi dezvoltare implementată la nivelul tuturor celor trei companii.

În primele şase luni ale anului 2021, companiile din Teilor Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creştere cu 84% faţă de primul semestru din 2020. În prima jumătate a anului 2021, EBITDA a atins 21,4 milioane lei în timp ce profitul net a fost de 13,8 milioane lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă. “Este cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru partid și pentru țară”

Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, o decizie extraordinară care aruncă în incertitudine nominalizarea democrată cu...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x