Tuesday, March 19, 2024

Un spumant PURCARI, în top 10 cele mai bune spumante din lume

Must Read

Vinul spumant Cuvée de Purcari Alb Brut a obținut medalia de aur, fiind inclus în top 10 cele mai bune spumante ale lumii, în cadrul celui mai important concurs de spumante – Effervescents du Monde 2021.

Competiția s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2021 în Burgundia, Franța. La ediția din 2021, au concurat circa 500 de vinuri spumante, din peste 20 de țări. Probele au fost jurizate de un panel internațional format din 80 de experți.

Trei vinuri spumante Purcari s-au impus cu medalii de aur:

1. Cuvee de Purcari Alb Brut (Top 10 Best Sparkling Wines from Effervescents du Monde)

- Advertisement -

2. Grande Cuvee de Purcari Alb Extra Brut 2016

3. Grande Cuvee de Purcari Alb Extra Brut 2017

Cuvée de Purcari Alb brut este un spumant făcut după metoda clasică de producție,

„champenoise”, cu fermentare și maturare secundară la sticlă, timp de 18 luni. Spumantele de la Purcari sunt produse în colaborare cu enologul francez Jerome Barret.

Cuvée de Purcari Alb brut are o culoare galben deschisă, arome citrice și gust de piersici. În top 10 Best Sparkling Wines, alături de Purcari au luat poziții de top vinuri spumante din Franța, Italia, Spania.

“Este o onoare pentru noi să punem steagul Republicii Moldova pe podiumul națiunilor cu cele mai bune vinuri spumante din lume. Este un moment de mare bucurie, care încheie un an 2021 excelent, în care vinăria Purcari a devenit cea mai medaliată vinărie din lume. Ne-am impus standarde greu de depășit, dar astăzi sărbătorim performanța alături de întreaga echipă!” a declarat Victor Bostan, CEO Purcari.

Ediția cu numărul 19 a competiției a fost organizată de Asociaţia „Forum Oenologie” din Franţa la Château de Pierreclos, în regiunea viticolă Burgundia, fiind un eveniment unic în ceea ce privește standardele înalte de desfășurare a întregului eveniment și metodele stricte de jurizare.

Despre Purcari

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează circa 1,300 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova.

Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de circa 25% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2021 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 59,000 de recenzii.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol și susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, East Capital, Franklin Templeton și SEB.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x