Saturday, July 2, 2022

Românii cumpără masiv produse “nealimentare”. Cu cât au crescut vânzările comercianților în 2021 comparativ cu anul precedent

Must Read

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în anul 2021, ca serie brută faţă de 2020, cu 10,1%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

”Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.XII.2021, comparativ cu perioada 1.I-31.XII.2020 a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 10,1%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+13,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,5%)”, arată datele INS.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 8,3%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+19,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+5,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,6%.

- Advertisement -

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut pe ansamblu în luna decembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, cu 0,9% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+2,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,6%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna decembrie 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 7,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,6%), vânzările de produse nealimentare (+7,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna decembrie 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 7%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+7,8%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%).

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Noul premier al Israelului este un român. Cine este Yair Lapid?

Ambasada Israelului în România a afirmat că noul premier interimar, Yair Lapid, are origini românești. „Bunicii materni sunt originari din...
- Advertisement -

More Articles Like This