Tuesday, July 16, 2024

Românii cumpără masiv produse “nealimentare”. Cu cât au crescut vânzările comercianților în 2021 comparativ cu anul precedent

Must Read

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în anul 2021, ca serie brută faţă de 2020, cu 10,1%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

”Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.XII.2021, comparativ cu perioada 1.I-31.XII.2020 a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 10,1%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+13,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,5%)”, arată datele INS.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 8,3%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+19,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+5,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,6%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut pe ansamblu în luna decembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, cu 0,9% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+2,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,6%).

- Advertisement -

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna decembrie 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 7,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,6%), vânzările de produse nealimentare (+7,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna decembrie 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 7%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+7,8%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%).

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Spania câștigă EURO 2024 după o finală absolut minunată în fața Angliei

Spania este noua campioană a Europei, după o finală de poveste cu Anglia, scor 2-1 la Berlin, gruparea iberică...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x