Acasă Stirile zilei Cele patru scenarii în care Rusia poate lansa un atac nuclear, conform...

Cele patru scenarii în care Rusia poate lansa un atac nuclear, conform documentului aprobat de Putin în 2020: „Dacă un potenţial agresor atacă teritoriul nostru”

0

Rusia a declanşat războiul în Ucraina, iar starea de tensiune la nivel internaţional a crescut duminică, 27 februarie, atunci când preşedintele Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă a forţelor de “descurajare nucleară” ruseşti.

Potrivit autorităţilor din domeniul nuclear din Statele Unite, Rusia ar putea utiliza doctrina „first use”, adică o folosire a armelor nucleare pentru a speria un adversar astfel încât nici măcar să nu mai încerce să se apere, dar Kremlinul susţine că americanii prezintă greşit situaţia.

Vladimir Putin a aprobat în iunie 2020 o actualizare a „Principiilor de Bază ale Politicilor de Stat ale Federației Ruse privind Descurajarea Nucleară”, un document care afirmă că: „Federația Rusă consideră armele nucleare ca fiind exclusiv mijloace de descurajare”. În acest document sunt prevăzute 4 situaţii clare în Rusia poate folosi armele nucleare, potrivit Observatornews.

1. Primirea unor date de încredere despre o lansare de rachete balistice ce atacă teritoriul Federației Ruse și/sau a aliaților săi

2. Folosirea armelor nucleare și a altor tipuri de arme de distrugere în masă de către un adversar împotriva Federației Ruse și/sau a aliaților săi

3. Atac al unui adversar împotriva unor facilități guvernamentale sau militare critice ale Federației Ruse a căror perturbare ar submina acțiunile forțelor de răspuns nuclear

4. Agresiune împotriva Federației Ruse folosind arme convenționale când însăși existența statului este în pericol

De-a lungul timpului, oficialii de la Moscova au ieşit din „graniţele” impuse de acest document şi au ameninţat cu folosirea armelor nucleare în situaţii care nu erau prevăzute în cele 4 puncte. Vladimir Putin a declarat că armele nucleare ruseşti sunt în scopuri pur „defensive”. „Doctrina noastră privind armele nucleare nu oferă posibilitatea unui atac preventiv. Conceptul nostru se bazează pe o contralovitură reciprocă. Asta înseamnă că suntem pregătiți să folosim arme nucleare doar când știm cu siguranță că un potențial agresor atacă Rusia, teritoriul nostru”, declara Vladimir Putin în urmă cu 4 ani.

Sursa: romaniatv.net

Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version