Friday, April 26, 2024

O dronă rusească a fost DOBORÂTĂ după ce a survolat spaţiul NATO în Polonia

Must Read

Incident grav: O dronă rusească a pătruns în spațiul NATO, pe teritoriul Poloniei, anunță armata Ucrainei.

O dronă rusească a pătruns în spațiul NATO și a zburat deasupra Poloniei înainte de a intra în spațiul aerian ucrainean unde a fost doborâtă, a transmis armata ucraineană.

Drona a zburat prima dată deasupra orașului Yavoriv, din ​​vestul Ucrainei, care a fost lovit duminică de mai multe rachete de croazieră, într-o aparentă încercare de a evalua rezultatul, se arată în comunicat.

Comandamentul forțelor aeriene ucrainene a spus că drona a zburat în spațiul aerian NATO și a acuzat Moscova de „provocare”, scrie The Times.

- Advertisement -

Drona a zburat prima dată deasupra orașului Yavoriv, din ​​vestul Ucrainei, care a fost lovit duminică de mai multe rachete de croazieră, într-o aparentă încercare de a evalua rezultatul, se arată în comunicat.

Apoi a pătruns în Polonia înainte de a reveni în spațiul aerian ucrainean, unde a fost doborâtă de apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Surse militare ucrainene spun că este vorba despre o dronă Forpost rusă, care este o copie licențiată a dronei israeliene Searcher.

În aceeași declarație se face referire și la drona care a fost găsită, luni, în Bistrița Năsăud, dar și la cea care a ajuns în Croația

O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit în noaptea de joi spre vineri în Zagreb, capitala Croației.

Investigatorii croați au găsit rămăşiţe ale unei bombe aeriene în drona care s-a prăbuşit joi seara în sud-vestul Zagrebului, după ce a survolat spațiul aerian al României și Ungariei, a declarat duminică ministrul croat al Apărării, Mario Banozic.

„Au fost găsite urme ale unui dispozitiv exploziv, ceea ce indică faptul că nu era o dronă de recunoaştere. Am găsit părţi ale unei bombe aeriene”, a declarat Banozic reporterilor, la locul prăbuşirii, după ce partea principală a dronei a fost scoasă din pământ, potrivit total-croatia-news.com. El a precizat că este vorba despre un vehicul aerian fără pilot de fabricaţie sovietică, din anii 70, dar că încă nu este clar dacă a fost lansat de fortele armate ale Rusiei sau ale Ucrainei.
Ministerul ucrainean al Apărării: Drona prăbușită nu aparține Ucrainei

Consilierul șef al ministrului ucrainean al apărării, Markiyan Lubkivsky, a declarat anterior  pentru ziarul croat Jutarnji List că drona prăbușită nu aparține Ucrainei, relatează euronews.com

Autoritățile ruse nu au făcut nicio declarație cu privire la drona de tip Tu-141, respectiv dacă ar putea fi un dispozitiv scos din uz care ar fi putut fi făcut recent din nou operațional.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x