Thursday, March 30, 2023

Președintele Serbiei: Nu vrem în NATO deoarece nu putem uita copiii uciși în agresiunea NATO

Must Read

Serbia nu se va alătura NATO, deoarece nu poate uita copiii uciși în timpul agresiunii alianței împotriva ei în 1999, a declarat luni președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, la mitingul electoral la Kikinda.

„Cred că Serbia nu trebuie să adere la NATO. Serbia este o țară liberă și o țară neutră din punct de vedere militar. Serbia își va apăra singură pământul și cerul. Dar permiteți-mi să vă spun ceva: datoria noastră este să iertăm și datoria noastră este să nu uităm de Bojana Tosic, în vârstă de 11 luni, ucisă la Merdare, lângă Kursumlija, să nu uităm de micuța Milica Rakic, ucisă la Batajnica și să nu uităm de micuța Sanja Milenkovic, ucisă la Varvarin. uitați asta. Vom deveni mult mai puternici decât eram în acele zile, când iresponsabilii și aroganții ne bombardau și duceau un război de agresiune împotriva noastră și a țării noastre”, a spus Vucic.

Agresiunea NATO împotriva Iugoslaviei din 1999 a durat 78 de zile. Conducerea alianței a susținut că principalul motiv pentru operațiunea cu numele de cod Forța Aliată a fost prevenirea genocidului albanezilor din Kosovo. Potrivit surselor NATO, aeronavele sale au efectuat 38.000 de ieşiri şi 10.000 de bombardamente.

- Advertisement -

Bombardele au ucis, conform diferitelor estimări, 3.500-4.000 de persoane și au lăsat alte aproximativ 10.000 (două treimi dintre ei civili) răniți. Pagubele materiale au însumat 100 de miliarde de dolari. În cele trei luni de bombardamente, forțele NATO au aruncat asupra Serbiei 15 tone de uraniu sărăcit în bombe și obuze. După aceea, ratele de cancer ale țării au urcat pe primul loc în Europa. În primii zece ani după bombardamente, aproximativ 30.000 au dezvoltat cancer și se estimează că 10.000-18.000 dintre ei au murit.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Cum putem investi în inteligența artificială?

Din când în când, în lume apare o invenție care schimbă un întreg sector, sau chiar întreaga lume, într-o...
- Advertisement -

More Articles Like This