Victor Ciutacu, moderator România TV, vine cu o serie de informații importante în isteria creată de invazia Rusiei în Ucraina, Acesta explică adevăratul motiv pentru care Nicolae Ciucă a ajuns premierul României, iar Mircea Geoană a bifat o funcție extrem de importantă la nivel NATO.

România se pregătește de ani buni de război

Victor Ciutacu crede că România se pregătește de ani buni, și cea mai bună dovadă stau numirile făcute în fruntea Guvernului sau în conducerea NATO încă de acum luni de zile. Autoritățile române par că se așteptau la o astfel de situație.

„Zilele astea va puteți da singuri niște răspunsuri la câteva întrebări ale ultimilor ani:

- Advertisement -

– de ce obsesia cu Ciucă musai premier

– de ce Geoană secretar general adjunct al NATO

– de ce CNN cu acte și toată logistică în audiovizual

Continuați să visați frumos, va mai trezesc eu din când în când”, scrie Ciutacu pe Facebook.

Nicolae Ciucă, discuții cu omologul din Rusia privind situația din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă a purtat o convorbire telefonică cu omologul său din Republica Moldova pe tema situației refugiaților din Ucraina, a anunțat, luni, 28 februarie, Guvernul României. Între timp, șeful Agenției ONU pentru refugiați (UNHCR) a anunțat, în aceeași zi, că mai mult de jumătate de milion de persoane au fugit din Ucraina de când Rusia și-a început invazia militară.

Discuții la nivel înalt, între premierul României și cel al Republicii Moldova. Situația refugiaților din Ucraina este una extrem de vulnerabilă. Cetățenii și-au părăsit locuințele, multe dintre ele distruse din cauza atacurilor ordonate de președintele Vladimir Putin, în încercarea de a-și salva viețile.

Unii au parcurs pe jos o mulțime de kilometri, pe timpul nopții, în timp ce alții au fugit cu trenul, mașina sau autobuzul, formând cozi de kilometri lungime la punctele de trecere a frontierei cu țările vecine: Polonia, Moldova, Ungaria, România și Slovacia. Alți refugiați s-au adăpostit chiar și în Belarus. În acest context, premierul Nicolae Ciucă a purtat o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

„Cu acest prilej, au fost discutate teme legate de evoluția fluxului de cetățeni ucraineni la granița dintre România și Republica Moldova, măsurile de fluidizare a traficului la frontieră și aplicarea procedurilor mecanismului european de protecție civilă”, a transmis, luni, Guvernul României.

Sursa: capital.ro