Friday, April 26, 2024

Putin îl felicită pe Macron pentru realegere și îi urează „succes”

Must Read

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis luni felicitări omologului său francez Emmanuel Macron reales cu o zi înainte, urându-i „succes” în noul său mandat, în ciuda tensiunilor puternice legate de Ucraina, informează France Presse.

„Vă doresc sincer succes în acţiunea publică, precum şi o sănătate bună”, a declarat Putin într-o telegramă laconică trimisă lui Macron, a anunţat Kremlinul.

Preşedintele francez a fost reales duminică pentru un al doilea mandat de cinci ani, învingând-o pe Marine Le Pen, candidata de extremă dreaptă care a declarat în trecut că vrea să dezvolte relaţiile cu Moscova şi al cărui partid a contractat un împrumut de 9 milioane de euro în 2017 de la o bancă rusă.

În timpul campaniei electorale, Macron şi-a atacat în mod deosebit rivala asupra acestui punct, acuzând-o de complezenţă faţă de Kremlin.

- Advertisement -

Relaţiile dintre Franţa şi Rusia s-au tensionat puternic de la începutul ofensivei militare a Moscovei în Ucraina, la 24 februarie.

În ciuda acestei crize, Macron a discutat de mai multe ori cu Putin înainte şi după izbucnirea conflictului pentru a căuta o soluţie, fără succes.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x