Thursday, June 13, 2024

China şi India aruncă în aer embargoul impus Rusiei de UE. Au triplat importurile de petrol, cantităţile cumpărate sunt impresionante

Must Read

Un volum record de petrol rusesc se află la bordul navelor de transport, cantități fără precedent îndreptându-se către India și China, în condiţiile în care alte națiuni restricționează importurile, din cauza războiului din Ucraina.

Între 74 și 79 de milioane de barili de petrol din Rusia au fost în tranzit în ultima săptămână, aproape față de cele 27 de milioane de barili care erau tranzitaţi pe aceste ruse chiar înainte de invazia din februarie a Ucrainei, potrivit Kpler, citat de Bloomberg. Petru prima dată luna trecută, Asia a depășit Europa în calitate de cel mai mare cumpărător, iar acest decalaj urmează să se extindă în luna mai, potrivit companiei de date și analize.

Datele indică cum a fost modificat comerţul energetic global de război, în condiţiile în care Marea Britanie, SUA şi multe companii din UE au refuzat să cumpere ţiţei rusesc, forţând Moscova să caute cumpărători în Asia. India şi China au importat milioane de barili de ţiţei din Rusia, profitând de discounturile ridicate.

„Unii cumpărători interesaţi din Asia sunt motivaţi mai mult economic decât de o poziţie politică, SUA urmăresc cu atenţie achiziţiile Indiei de ţiţei rusesc, deci acest flux s-ar putea confrunta cu riscuri”, susţine Jane Xie, de la Kpler.

- Advertisement -

Cantităţile combinate de ţiţei rusesc care au ajuns la principalii cumpărători din Asia – India şi China – au atins în aprilie un nivel record, în special în urma creşterii achiziţiilor din India, apreciază Xie.

Petrolierele fac astfel călătorii mai lungi din porturile ruseşti către Asia, în loc să meargă în Europa, în mod obişnuit o călătorie dus spre China durează aproximativ două luni.

La 26 mai, era transportată pe apă o cantitate de aproximativ 64,3 milioane de barili de ţiţei din Rusia, faţă de 24,7 milioane de barili de ţiţei la finalul lunii februarie, arată datele Kpler.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x